”Gonzalo Higuain förlänger inte med Napoli”

Uppgifter talar om flytt för argentinaren

Gonzalo Higuain ryktas bort från Napoli. Och enligt hans bror och representant, Nico Higuain, kommer Gonzalo troligtvis att lämna Serie A och Neapel.

Den gångna säsongen gick som på räls för den argentinske anfallaren. Redan från start imponerade Napoli och så ett tag ut att kunna bryta Juventus långa svit av ligatitlar. Så blev inte fallet, men Higuain själv slog ett eget gammalt italienskt rekord.

Anfallaren lyckades nämligen att slå Gunnar Nordahls gamla målrekord för en säsong. 1949/50 tryckte svensken in 35 baljor på 37 matcher. Men rekordet slogs i år av en Higuain som gjordeett hat-trick i den sista omgången.

Storklubbar intresserade

Med ett imponerande målfacit, samt det faktum att han sköt Napoli till Champions League nästa säsong, är det inte konstigt att storklubbar har fått intresse för den argentinske landslagsmannen. Klubbar som Real Madrid, Liverpool, Paris SaintGerman och Manchester City har hört av sig till 28-åringen och enligt hans bror är det mycket sannolikt att Gonzalo Higuain nu kommer att lämna Napoli i sommar.

– Han kommer inte att förlänga med Napoli, säger Nico Higuain.

Brodern motiverar beslutet med att anfallaren vill testa på något nytt, efter att ha varit i Serie A-klubben i tre säsonger.

Den mest troliga övergången ryktas vara till Liverpool. Brittisk media påstår att Higuain ska vara intresserad av att vara en del av Jurgen Klopps lagbygge. Däremot påstås Manchester City och Paris SaintGermain kunna ge betydligt högre lön till den argentinske anfallaren.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply