Bomben: Alexander Isak nobbar Madrid – går till Dortmund

Bomben: Alexander Isak nobbar Madrid - går till Dortmund

17-åringen verkar ha bestämt sig

I veckan såg det ut att stå klart att svenske råtalangen Alexander Isak skulle sluta upp med spanska Real Madrid, men efter en totalvändning rapporterar svenska medier nu att 17-åringen verkar ha bestämt sig för Borussia Dortmund istället.

Mitt uppe i januaris transferfönster går det många rykten och spelare börjar röra på sig. En av de som länge ryktats vara på väg bort är AIK:s råtalang Alexander Isak. Den blott 17-årige anfallaren kom fram i våras, som en okänd anfallare, då han fick spela sina första Allsvenska matcher och sedan dess har det gått som på räls, med 11 mål på 26 matcher. Han har länge kopplats ihop med en hel radda av storklubbar som har fått nys på den unge svenskens talang och jämför honom med Zlatan Ibrahimovic. Till exempel har Real Madrid, Barcelona, Paris Saint-Germain, Napoli, Dortmund och Liverpool alla uppgetts vara intresserade av tonåringen.

För ett par dagar sedan rapporterade spanska medier om att en affär stod klar och att Isak skulle gå till Real Madrid för otroliga summor, en nyhet som chockerade många. Nu kommer nästa vändning. Enligt uppgifter till svenska Sportbladet skall Isak ha nobbat Madrid för att istället gå till Borussia Dortmund. Den unge talangen uppges inte ha bestämt sig än, även om AIK hade accepterat ett stort bud från Real, och nu skall de istället ha kommit fram till att Dortmund är ett bättre val.

Affären är ännu inte klar, men ser ut att bli klar inom en snar framtid. Dock ser det ut som att övergångssumman ändå kommer att landa på mer än 82 miljoner kronor, gyllene siffror som innebär att Isak förmodligen kommer att slå Zlatans transferrekord från 2001.

Zlatans transfersumma från Malmö FF till Ajax, 82,5 miljoner kronor, har länge varit gjort att hans övergång varit Allsvenskans dyraste övergång. Ifall Alexander Isaks övergång blir av till det övergångssumman som cirkulerar i media så kommer Alexander Isaks övergång slå Zlatans gamla rekord vad gäller Allsvenskans dyraste försäljning.

Dortmund med Thomas Tuchel i spetsen ligger för närvarande på en sjätteplats i Bundesliga och är kända för att vara duktiga på att ta hand om unga talanger och ge dem en chans, någonting som verkar viktigare än en hög lön för Isak, och har storstjärnor som Pierre-Emerick Aubameyang, Marco Reus, André Schürrle, Mario Götze och Ousmane Dembele.

Fler nyheter om Alexander Isak och AIK:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply