Barcelona vill hämta tillbaka supertalangen

Barcelona vill hämta tillbaka Denis Suarez

Barcelona sägs vilja övertyga Denis Suarez om att återvända till Barcelona. 

Denis Suarez lånades inför säsongen ut till andalusiska Sevilla och har gjort mycket bra ifrån sig hos ligarivalen. Avtalet sade att Sevilla lånar spelaren över en säsongs tid, men option att förlänga lånet ytterligare en säsong. Optionen nyttjades och mitt i den rådande säsongen stod det klart att Suarez stannar i Sevilla även över nästa säsong. Inbakat i avtalet finns en köpklausul som möjliggör en permanent övergång om Sevilla betalar sex miljoner euro till Barcelona.

Starka prestationer bäddade för förlängning

Sevilla har sett bra ut i ligan, men framförallt imponerat i Europa League. Som regerande mästare har klubben lyckats avancera till semifinalspelet och ställs där emot italienskt motstånd i form av Fiorentina. Det första mötet vann Sevilla med 3-0 och har nu ena foten i finalen, där Napoli eller Dnipro står för motståndet.

Efter 43 matcher hittills har Denis prestationer inte undgått många och för några månader sedan kom Sevilla och Barcelona överens om att låta honom vara kvar i Sevilla på lån även nästa säsong.

Barcelona hoppas bryta avtalet efter transferförbudet

Inbakat i Suarez övergångsavtal finns en köpklausul som ger Sevilla rätten att köpa loss Suarez för sex miljoner pund, vilket Barcelona nu hoppas att Sevilla gör. Barcelona har nämligen en återköpsklausul på nio miljoner, vilken de vill nyttja för att kunna utöka truppen nu när klubben försatts i sitt rådande transferförbud.

Spanska Marca rapporterar att Barcelonas president Josep Maria Bartomeu kontaktat mittfältarens agent för att visa sitt intresse av att locka tillbaka spelaren till Barcelona. Det som avgör affärens utfall är Sevillaledningens beslut. Väljer Sevilla att inte köpa loss Suarez så kan Barcelona inget annat göra än att avvakta tills låneavtalet löper ut eller om Sevilla väljer att köpa loss honom nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply