Bangura till Elfsborg, AIK gjorde rätt val

bet365

Tidigare idag blev det klart att Elfsborg har lånat Mohamed Bangura från Celtic under nästkommande säsong. Tankarna är många och besvikelsen stor men jag tror trots allt att vi ska se positivt på det här. Jag funderar dock på hur AIK vill utveckla sig själva och hur man resonerar kring att låna in spelare och vad man väljer att prioritera.

Efter sista matchen mot Napoli var det många som hoppades på ett ytterligare säsongslån, till och med ett eventuellt köp av den 23-årige anfallaren. AIK däremot gick snabbt ut och dementerade alla rykten om ett lån och man gick även ut och sade att man inte hade råd att köpa Bangura. Men efter dagens bomb – som man trots all får kalla det – kan jag inte förstå hur en relativt liten klubb som Elfsborg, från en relativt liten stad kan ha råd med Bangura men inte AIK.

Elfsborg ska enligt rapporter betala hela 9 miljoner kr för att låna Bangura under säsongen och det är en summa som jag är övertygad om att vi hade haft råd med, men att styrelsen kände att det var en för stor summa. Fast då undrar jag varför man inte har gått ut och sagt ”Att betala 9 miljoner kr för en spelare som bara kommer på lån är aldeles för mycket för att det ska vara värt det,” för, 9 miljoner kr är en väldigt stor summa för en svensk klubb, speciellt när spelaren bara kommer på lån.

I det här fallet liksom i väldigt många andra så kommer frågan om lojalitet fram, Mohamed Bangura gick ut och sade att han älskade AIK, och ändå¨skrev han på för Elfsborg för att han inte var beredd att gå ned i lön. 300 000 kr i veckan ska han enligt rapporter tjäna vilket skulle betyda att han blir en av de bäst betalda spelarna i Allsvenskan. AIK var inte villiga att betala hela summan och Bangura ville inte gå ned i lön. Att AIK inte ville betala dessa summor är helt förståeligt enligt mig, så att lägga någon skuld på AIK ska vi inte göra, för jag tror att vi kan komma att gå vinnande ur den här affären. Jag tror att styrelsen har bestämt att vi inte ska vara beroende av att låna in spelare vilket jag tycker är rätt. Man ska satsa på att ta in unga hungriga talanger som kan sätta press på de övriga spelarna så att konkurrensen blir slagkraftig.

Om Henoc börjar prestera efter att ha fått en hel försäsong med grabbarna, Karikari fortsätter att utvecklas och Nabil Bahoui kan spela lika bra som han gjorde i BP förra säsongen tror jag att vi kommer att vara med i kampen om SM-guldet in i det sista.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply