Officiellt: Lazio sparkar Stefano Pioli

Officiellt: Lazio sparkar Stefano Pioli

Får sparken efter derbyförlusten mot Roma

Lazio skriver på sin officiella hemsida att tränaren Stefan Pioli får lämna klubben efter förlusten mot Roma.

Lazio har haft en tung säsong och ligger åtta i den italienska ligan. Idag fortsatte kräftgången, då man förlorade mot lokalrivalen Roma med 1-4. Nu har klubbledningen beslutat sig för att detta var droppen, och att det är dags för en förändring på tränarsidan.

På sin officiella hemsida bekräftar Lazio i ett kort meddelande att tränaren Stefan Pioli har fått lämna sitt uppdrag. Samtidigt skriver man att hans ersättare blir Simone Inzaghi.

För Pioli blev det mindre än två säsonger på Stadio Olimpico. Han tog över huvudansvaret för Lazio under sommaren 2014 och under sin första säsong i Rom ledde han klubben till en tredjeplats i den italienska ligan. Dessvärre för Pioli och hans spelare blev tredjeplatsen inte särskilt värdefull, då laget förlorade det efterkommande Champions League-kvalet mot Bayer Leverkusen. Under Piolis andra säsong har spelet inte alls fungerat på samma sätt, och nu har sagan mellan tränaren och Lazio tagit slut. Han har tidigare även tränat klubbar som SassuoloChievoPalermo och Bologna.

Den nya tränaren Simone Inzaghi spelade för Lazio under sin aktiva karriär. Han representerade klubben mellan 1999 och 2010. Under den tiden hann Inzaghi spela 129 matcher för klubben och gjorde 28 mål. Under de sex senaste åren har han haft ansvaret för olika ungdomslag inom klubben. Han är lillebror till den lite mer kända Filippo Inzaghi, som bland annat vann VM 2006 och Champions League med Milan 2003 och 2007.

Efter den tveksamma säsongen som Lazio har haft är det mycket möjligt att det kommer bli ett antal förändringar i spelartruppen i sommar. Det har pratats om att Real Madrid vill värva Lucas Biglia och att Keita Balde Diao vill lämna Lazio. Dessutom har det ryktats om att Fernando Torres kan komma till Lazio.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365