Monchi: ”Funderar över en ny klubb”

Monchi: "Funderar över en ny klubb"

Monchi funderar på att lämna Sevilla

I somras var Sevillas succésportchef Monchi nära att lämna Spanien för Manchester United, men stannade i stället i Sevilla. Men spanjoren har inte släppt tanken på en annan klubb. – I mitt huvud finns en tanke om en annan klubb, sa spanjoren enligt Football España på radio. 

– Det var en väldigt svår sommar – jag var trött och behövde ett upphåll från fotbollen, något annat, men det kom vid fel tillfälle och jag hade inte befogenheterna att göra det, säger Monchi i en intervju med det katalanska radioprogrammet El Club de la mitjanit, enligt Football España.
Spanjoren var en ryktenas man under sommartransferfönstret och rapporterades framför allt vara nära ett uppdrag i Manchester United, men så blev som bekant inte fallet. Han säger dock också att beslutet att stanna i slutändan var hans.

Sålt Dani Alves och Sergio Ramos

48-åringen kom till Sevilla som sportchef redan år 2000, då han bara var 32 år gammal. Under sina sexton år i klubben har det inte blivit någon ligatitel, men Monchi har byggt upp många lag för små summor – trots att stjärnor som Dani Alves, Sergio Ramos, Luis Fabiano, Diego Lopez och Carlos Bacca lämnat under hans tid i klubben – och vunnit fem Europa League-titlar, varav den senaste i våras. I somras var han ryktenas man, och så lär även bli fallet nästa transferfönster.
– I mitt huvud finns en tanke om en annan klubb, men jag vet ännu inte om jag kommer fullfölja den, säger Monchi i programmet. Sevilla vet om mina tankar och idéer och de är inte samma som klubbens. Just nu är vi inte överens, men det är respektfullt från båda sidor.

”Skulle älska att bo i Paris eller Rom”

Vilken klubb Monchi tänker på är ännu oklart, men förra månaden gav han möjligtvis en hint om sin vilja.
– Jag skulle älska att bo i Paris eller Rom någon dag, så han då enligt Football España.
Så kanske blir det Paris Saint-Germain, AS Roma eller SS Lazio som får äran att knyta till sig sportchefen.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply