Inter väljer mellan Gianfranco Zola och Marcelino

Inter väljer mellan Gianfranco Zola och Marcelino

Att ersätta de Boer som tränare

Inter har ett val att göra, sedan de under måndagen valde att offentliggöra att de sparkat tränare Frank de Boer, och valet som ny tränare ryktas stå mellan Gianfranco Zola och Marcelino.

Inter valde i somras att ta avsked av Roberto Mancini, som 2014 återvände till klubben och som under de senaste två åren har tränat klubben. Som ersättare valde de att ta in Frank de Boer, holländaren som lett Ajax till otaliga ligatitlar. Men den före detta storspelaren lyckades inte få rätt på klubben och efter enbart 85 dagar som huvudtränare valde ledningen att sparka honom. Inledningsvis hade det inte gått så bra för de Boer och det hade enbart blivit fyra vinster, två oavgjorda och fem förluster under de 11 första omgångarna. Interimtränaren Stefanio Vecchi har hållit skutan uppe under tiden men de förlorade 2-1 mot Southampton under torsdagens Europa League-match.

Inter har ryktats vara nära ett antal tränare, men det sägs att ledningen är kluvna om vem de kommer att välja. Football-Italia skriver att det står mellan Gianfranco Zola och Marcelino i racet om att bli den nye Inter-tränaren. ESPN rapporterar att den före detta Lazio-tränaren Stefano Pioli också ligger bra till gällande den fria positionen. Zola sägs vara närmast en möjlig anställning då han är känd på ett internationellt plan och har Serie A-erfarenhet. Det negativa är att han ofta har fått sparken tidigt in på sina anställningar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply