Inter överväger Jose Mourinho – till nästa säsong

Inter överväger Jose Mourinho - till nästa säsong

Inter har satt portugisen på önskelistan till nästa säsong

Inter har sparkat Frank de Boer efter en dålig start på säsongen och är nu på jakt efter en ny tränare. Villarreals tränare Marcelino uppges vara favorit att ta över, men kanske bara säsongen ut. För då uppger Tuttosport att Mourinho kan komma att ta över. 

Manchester United har inte inlett säsongen lysande och ligger på åttonde plats i Premier League med 15 poäng på tio matcher. Jose Mourinho har därför av förståeliga skäl kritiserats hårt av brittisk press, och så sent som i torsdags förlorade portugisens mannar mot Fenerbahce i Europa League. Än har inga rapporter om att 53-åringen riskerar att sparkas, men vänder han inte på säsongen är det inte omöjligt att Mourinhos debutsäsong även blir hans sista.

Inter på jakt efter tränare

Ett par hundra mil söderut, närmare bestämt i Milano, har Inter också sina tränarproblem. Klubben har nyligen sparkat Frank de Boer och är på jakt efter en ny tränare. Francesco Guidelin, nyligen sparkad från Swansea; Vitor Pereira, nyligen sparkad från Fenerbahce; Guus Hiddink, som tränade Chelsea i våras; Stefano Pioli, som i våras sparkades av Lazio, och Marcelino, som sparkades från Villareal i augusti, står alla på önskelistan enligt Football Italia, där den sistnämnde uppges ligga först i racet.

Långsiktiga planen: Mourinho

Den kinesägda, italienska klubben är dock osäkra om någon av de här tränarna är rätt val ur ett längre perspektiv. Därför funderar klubbledningen, enligt italienska Tuttosport, på att till nästa säsong knyta till sig just Jose Mourinho. Inters plan bygger dock på att Uniteds säsong fortsätter som nu och Mourinho inte får fortsätta på Old Trafford. Vilket , i alla fall i nuläget, inte verkar vara omöjligt. Tidigare i höstas flörtade Mourinho dessutom med klubben: ”Inter är mitt bästa minne”, sa portugisen då.
Ett annat alternativ ska vara Atletico Madrids succétränare Diego Simeone som tidigare spelat i Inter, och även han flörtat en del med klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply