I jakten på Henke Larsson

Sagan om Diego Costa och landslag har nått sitt slut. Costa har valt att spela för Spanien då anfallaren har tillbringat i princip hela sin karriär på den Iberiska halvön. Costa kom till Europa och Portugal 2006 då han fick spela med Sporting Bragas reservlag. Det var även här som har genomförde sin första riktiga fotbollsträning. Costa lånades därefter ut till FC Penafiel där han tillbringade en halv säsong och gjorde fem mål på 13 matcher. Därefter flyttade han till Spanien och Madrid då Atlético köpte loss spelaren.Trots att anfallaren är 25 år så har hans fotbollskarriär endast hållt på i sju år på professionell nivå.

Därför kan jag förstå honom när han säger att han har spelat hela sin karriär i Spanien och att ”Landet har gett honom allt”, som han berättade i en intervju för någon vecka sedan.

  Det går ju inte att prata om Diego Costa utan att nämna Atlético Madrids inledning på la Liga. 24 poäng av 24 möjliga och Costa leder den spanska skytteligan med tio mål på åtta matcher. Två mål före Lionel Messi och tre mål före Cristiano Ronaldo.

Något som Atlético skulle behöva är en mediapunta, en spelfördelare. Kärlekssagan med Diego Ribas från Wolfsburg har dragit igång på nytt och Diego som har sex månader kvar på kontraktet flörtar med Atlético och spelarens pappa, tilllika agent, Djair Ribas gick ut i brasilianska Lancenet och berättade att Madrid-klubbens president var på väg till Tyskland för att förhandla. Intressant.

———-

En annan saga i la Liga är Adil Rami i Valencia. Rami gick för en tid sedan ut och kritiserade Valencias serbiske tränare Miroslav Djukic och fick på grund av det en veckas avstängning. Nu vill fransosen byta klubb och först på listan står AC Milan tillsammans med Man City och Arsenal.

———-

”En Larsson sökes”

Dagens Mundo Deportivo skriver på sin förstasida att Barcelona letar efter en spelare att ta in likt som man gjorde med Henke Larsson. En spelare som accepterar att sitta på bänken och inte kommer att ha så hög lön.

Roque Santa Cruz – Första namnet som tas upp. Den paraguayanske anfallaren som tidigare tillhörde Manchester City spelar nu för Málaga i la Liga och har två och ett halvt år kvar på sitt kontrakt. Santa Cruz är den spelaren som har gjort flest mål i det paraguayanska landslaget med 28 mål på 95 matcher.

Nelson Valdez – Näste spelare på listan är även han paraguayan. Valdez har sedan tidigare spelat i Hercules i Primera Division (innan de åkte ner) och hade även en sejour i Valencia innan han skrev på för Al Jazira i Förenade Arabemiraten. Spelaren har ett och ett halvt år kvar på kontraktet. Valdez ligger sjua i det paraguayanska landslagets skytteliga med 12 mål på 56 matcher.

David Trezeguet – 35-åringen spelar för närvarande i Newell’s Old Boys i Argentina. Anfallaren har även han tidigare spelat i la Liga och då i Hercules tillsammans med tidigare nämnde Nelson Valdez. Fransosen som var med och vann VM med Frankrike 1998 har ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

Miroslav Klose – Den siste spelaren på listan är Lazio Miroslav Klose. Tysken som är en måltjuv, framför allt i det tyska landslaget har även han ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Det har även rapporterats att Klose skulle vilja flytta tillbaka till Tyskland för att avsluta sin karriär där.

———-

Kul att Sevilla kommit igång lite iallafall. Emerys mannar tog under den gångna helgen sin blott andra vinst i ligan denna säsongen då man slog Almeria med 2-1 hemma på Ramon Sanchez Pizjuan. Rakitic avgjorde för Sevilla i den absoluta sluttappen av matchen och gav Sevilla en väldigt viktig seger. Lagets två segrar har kommit mot de lag som ligger näst sist (Almeria) respektive sist (Rayo) i la Liga.

———-

Jag undrar när Gareth Bale kommer igång på riktigt i Madrid. Blir det topp eller flopp? det återstår att se.

———-

Jag tackar för denna gången. På återseende!

 @Ivanovski__

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365