Zenit bekräftar: Axel Witsel lämnar i slutet av säsongen

Zenit bekräftar: Axel Witsel lämnar i slutet av säsongen

Klubben bekräftar själva att mittfältaren inte kommer stanna

Det har under sommarens transferfönster gått många rykten om den belgiske talangfulle mittfältaren Axel Witsel och huruvida han kommer att flytta från Zenit St Petersburg eller inte, med flertalet storklubbar intresserade och nu bekräftar klubben att årets säsong blir mittfältarens sista.

Den belgiske mittfältaren Axel Witsel, som spelar i Zenit St Petersburg, har under sommarens transferfönster varit mycket eftertraktad och flera stora europeiska klubbar har varit efter mittfältarens underskrift. Bland annat de italienska Serie A-rivalerna Juventus och Napoli skall båda vara mycket intresserade, med Juventus som i princip hade en deal för 27åringen klar. Belgaren hade redan genomgått och fått godkänt på sin medicinska undersökning i den italienska klubben, men tränare Mircea Lusescu blockerade sedan affären i sista minuten och ingenting blev av, vilket ledde till att Witsel nu får tillbringa ännu en säsong i den ryska Premjer League.

TMW rapporterar nu om att Zenit St Petersburg har bekräftat att Witsel kommer att lämna den ryska klubben när hans kontrakt löper ut i slutet av säsongen. De ryska Premjer Leaguegiganternas sportdirektör Maksim Mitrofanov berättade för Itasportpress om hur det ligger till.

– Klubben har inga intentioner att förlänga Witsels deal. Witsel vill inte lämna oss förens i slutet av hans deal [men] vi har redan fått ett erbjudande, sade Mitrofanov.

Utöver Juventus rapporteras det om att det finns intresse från Liverpool, som skall vara extremt intresserade av mittfältaren och kan tänka sig att komma med ett bud. Även Merseysiderivalerna Everton rapporteras ha intresse av belgaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply