Uppgifter: Roma förbereder monsterbud på Franck Kessie

Uppgifter: Roma förbereder monsterbud på Franck Kessie

Atalanta-talangen är jagad

Under hela hösten och under det gångna januarifönstret har det talats mycket om Atalanta-talangen Franck Kessie, som Roma nu är beredda att betala upp till 30 miljoner euro för, samt två stycken akademi-spelare.

Den italienska klubben Atalanta sitter inne på en riktig talang i ivorianska Franck Kessie. Den blott 20-årige defensive mittfältaren har under hösten och vinterns transferfönster varit en av de stora snackisarna, och stora klubbar likt Paris Saint-Germain, Arsenal och Chelsea, Juventus och Manchester United har kopplats ihop med mittfältaren. Mittfältaren, som för närvarande spelar Afrikanska Mästerskapen i Gabon, där hans lag precis fått se sig utskickade efter gruppspelet, har under hösten skinit i den italienska ligan och trots sin mer defensiva roll har mittfältaren redan lyckats bidraga med sju mål och två assist på 17 matcher.

Nu rapporterar det italienska mediet Football-Italia att liga-konkurrenterna AS Roma har anslutit sig till intressenterna när det gäller den ivorianske mittfältaren, och att klubben förbereder ett monsterbud för 20-åringen. Enligt uppgifter skall Roma vara beredda att erbjuda runt 30 miljoner euro inklusive två stycken unga spelare för att få Kessies signatur, och Giallorossi sägs jobba hårt för att se till att affären går i lås för den så kallade ”nye Yaya Toure”.

Roma planerar en lån-deal med förpliktelse att köpa, därför sprider de ut kostnaderna, då ungdomsspelarna Riccardo Marchizza och Marco Tumminello också erbjuds i affären.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply