Uppgifter: Mats Hummels förhandlar med Bayern München

Uppgifter: Mats Hummels förhandlar med Bayern München

Mats Hummels kan lämna Borussia Dortmund

Enligt tyska Bild ska Bayern München ligga i förhandlingar med Mats Hummels om en flytt till Allianz Arena efter sommarens EM-slutspel.

Tidigare har både Mario Götze och Robert Lewandowski lämnat Borussia Dortmund för spel hos ligaledarna Bayern München. Det fick inte riktigt som Götze tänkt sig medan Robert Lewandowski blivit ännu bättre än han var på Westfalenstadion. Nu kan det bli ännu en spelare som lämnar Dortmund för spel på Allianz Arena.

Enligt Bild har Bayern München kommit med ett bud på spelaren värt 30 miljoner euro samtidigt som spelaren själv ska ha accepterat en flytt till toppkonkurrenten till sommaren. 27-åringen sägs dock vara öppen till att gå en annan väg men att han inte vill utesluta att ansluta till Carlo Ancelottis lagbygge nästa säsong.

Utesluter inte flytt till Manchester City

Då inget är officiellt än kan Mats Hummels ändra sig och välja att antingen stanna ytterligare en säsong i sin nuvarande klubb eller flytta till de brittiska öarna där flera Premier League-klubbar ska ha visat intresse. En av de klubbar som är mest intresserade sägs Manchester City vara och Mats Hummels pappa, Hermann Hummels säger i en intervju med tyska SID att en flytt till Etihad Stadium inte är uteslutet.

– Manchester City kan också vara mycket intressant. De har inte gjort så bra ifrån sig denna säsong men de kommer vinna ligan igen nästa år. Då kommer de ha en av världens bästa tränare, säger spelarens pappa.

– Mats kanske vill spela i en annan toppklubb, Tidigare frågade de mig om flera klubbar och en av de var Bayern, jag svarade att de var med på listan, det skulle vara idiotiskt annars. Jag kan även säga bland annat Real Madrid, Barcelona, Atlético, Juventus, Paris SG och Manchester City, avslutade han.

Trots att Hermann Hummels inte pratade om några konkreta bud eller förhandlingar skriver Bild att de båda parterna ligger i förhandlingar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply