Uppgifter: Ekdal allt närmare Lazio

Lazio trappar upp sitt intresse för den svenske landslagsmannen

Den svenske landslagsmittfältaren Albin Ekdal, 25, närmar sig allt mer en flytt till den italienska storklubben Lazio. Det uppger flera italienska medier under måndagen. 

Albin Ekdal kommer allt närmare en flytt ifrån Cagliari, dit han anslöt säsongen 2011/2012, från de italienska mästarna Juventus. Enligt uppgifter i italiensk media ska ligatrean Lazio nu trappa upp sitt intresse gällande svensken. Den svenska landslagsstjärnan har tidigare ådragit sig intresse från båda Bundesliga-klubbarna Köln och Augsburg, samt italienska Inter, vilket gjort att Lazio nu ska ha agerat och gjort Ekdal till en högre prioritet inför sommarens övergångsfönster.

25-årige Ekdal gjorde utlandsflytten redan 2008 från moderklubben Brommapojkarna till Italien och storklubben Juventus. Väl där präglades en stor del av tiden till utlåningar och det blev bara tre framträdanden i den svart-vita tröjan för svensken. Efter en säsong i Bologna tog Albin sedan steget till Cagliari, där han stannat fram tills nu. Ekdal har växt fram till en nyckelspelare för klubben som dock ser ut att få lämna den italienska fotbollens finrum inför nästa säsong, vilket gör att svensken nu ser ut att lämna klubben med ett år kvar på sitt kontrakt.

Lazio har tidigare ryktats vara ett av de lag som ryckt i den svenske landslagsmannen mest och nu ser det äntligen ut som en flytt kan vara på gång. Enligt uppgifter i italiensk media krävs en övergångssumma på runt 6 miljoner euro för att flytta på svensken som representerat det svenska landslaget 25 gånger.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply