Uppgifter: Bytesaffär mellan United och PSG

Manchester United uppes vilja byta en sydamerikan mot en annan med Paris Saint-Germain

Manchester Uniteds argentinske ytter, Angel Di Maria, är en eftertraktad man i sommar – trots en något floppartad säsong. 

Angel Di Maria kom till Manchester United för en brittisk rekordsumma på närmare £60 miljoner. Den argentinske landslagsmannen har dock inte riktigt mött upp till förväntningarna och har förpassats till bänken av Louis van Gaal under stora delar av den gångna säsongen. Trots det är intresset stort för 27-åringen.

Intresse från Katalonien

Under veckan har det rapporterats att självaste Barcelona är intresserad av den förre Real Madrid-stjärnan. Samtidigt uppges Bayern München samt Paris Saint-Germain vara långtids beundrare av yttern. Men Manchester United – som nu är tillbaka i det europeiska finrummet som är Champions League – är rädda att Di Maria kommer att bli en direkt succé om han lämnar till någon av konkurrenterna och uppges ha avslagit all sorts intresse för spelaren.

Bytesaffär med PSG

Men Manchester Uniteds intresse för Paris Saint-Germains Edinson Cavani växer alltjämt men uruguayanens höga prislapp, som rapporterars till £50 miljoner, är ett stort problem. Enligt den engelska nyhetstabloiden Daily Star sägs Louis van Gaal och hans Manchester United vara intresserade av en bytesaffär med dem franska mästarna gällande Cavani och Angel Di Maria.

Edinson Cavani uppges missnöjd med situationen i PSG – som är att anfallaren alltid hamnar i skymundan och förpassas till kanten till förmån för svenske Zlatan Ibrahimovic – och lockas av en flytt till England och Premier League. Daily star menar att ett rakt av byte, spelare mot spelare, mellan United och PSG kan vara på agendan.

Anfallslistan blir allt kortare

Louis van Gaal har varit het på gröten gällande anfallare den är sommaren. Holländaren hade listat upp en lång lista på anfallare som 63-åringen vill ha till sitt Manchester United. Men med tiden har den anfallslistan blivit allt kortare:

Tottenham har försäkrat om att anfallaren Harry Kane inte är till salu, Aston Villas prislapp på £32 miljoner för Christian Benteke är flera miljoner för högt tycker Van Gaal och Mario Mandzukic blev nyligen klar för Champions League-finalisterna tillika italienska mästarna Juventus.

Det lämnar endast Edinson Cavani kvar som ett möjligt köp. Dock är man inte beredda att betala den summan som PSG sägs kräva för 28-åringen och vill istället gå tillväga genom en bytesaffär, enligt Daily Star.

”Perfekta anfallaren”

Radamel Falcaos oförmåga att leverera i Manchester United-tröjan har lämnat ett hål i Premier League-fyrans anfall. Ett tomrum som Edinson Cavani uppges kunna fylla galant.

Ser man till uruguayanens statistik är Cavani den perfekta anfallaren för Van Gaal och hans manskap. Med sina 78 mål på 104 Serie A-matcher för sin förra klubb Napoli samt imponerande 34 mål på 65 ligamatcher i nuvarande klubbadressen PSG – trots att han spelas ”ur position” – är anfallaren en av dem dödligaste framför mål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply