Uppgifter: Andrea Pirlo har bestämt sig

Andrea Pirlo tar beslut om framtiden

Enligt italiensk media befinner sig mittfältaren i New York för att skriva kontrakt med New York City FC.

Trots bud från flera europeiska klubbar kommer Andrea Pirlo med största sannolikhet att spela i MLS nästa år. Mittfältaren ska ha setts utanför Yankee Stadium med sin familj igårkväll för att titta på en baseboll-match och i samband med matchen tog han även gladeligen foto med flera fans.

Idag skriver både La Stampa och La Gazzetta dello Sport att Juventus ska ha satt upp ett speciellt schema för Pirlo som troligen kommer att spela i Serie A fram till februari för att därefter inleda säsongen i den amerikanska högstadivisionen. Sedan tidigare finns bland annat Frank Lampard och David Villa i den ljusblåa klubben som förväntas värva in ytterligare ett par spelare i samband med Pirlos ankomst.

Råd från Giovinco

Sebastian Giovinco som tidigare flyttade till Toronto erkände själv för Football Italia att han pratat med Pirlo om en eventuell flytt.

”Jag pratade med Andrea och sa till honom vad jag tyckte, att det är en upplevelse som är värd att ha med sig. Dock är det han själv som får bestämma sin framtid” säger den före detta Juventus-mittfältaren som även passade på att kommentera sin gamla klubb och det italienska landslaget.

”Jag hade en underbar tid i Juventus. Jag vann vad jag behövde vinna och gjorde vad klubben begärde av mig. Jag är glad att vara här i Toronto och jag ångrar inget. Jag visste att det skulle bli svårt att bli kallad till det italienska landslaget när jag spelar här, men det är fortfarande ett av mina mål. Jag kommer att göra allt för att få spela i landslaget igen, det är något som är säkert”.

Pirlos kontrakt med Juventus går ut sommaren 2016. I I

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply