United värvar Lukaku – då går Chelsea på offensiven för Morata

United värvar Lukaku - då går Chelsea på offensiven för Morata

Álvaro Morata närmar sig Chelsea

Efter att Romelu Lukaku sägs vara överens med Manchester United ska Chelsea med Antonio Conte i spetsen satsa på att värva Álvaro Morata.

På torsdagsmorgonen kom nyheten som rör om transferfönstret på de brittiska öarna. Manchester United är överens med Romelu Lukaku om en övergång enligt både BBC och Sky Sports. De båda tv-kanalerna brukar nästan aldrig ha fel när det kommer till övergångar i Premier League och denna gång ser de ut att ha rätt igen. United sägs betala 75 miljoner pund för spelaren som i och med flytten nobbar en återkomst till Chelsea och nu behöver Londonklubben lägga i en extra växel för att värva en anfallare i sommar.

Med Lukaku förlorad ska Antonio Conte återigen ha vänt blickarna mot Álvaro Morata för att köpa spelaren från Real Madrid. Morata vill inte fortsätta i den spanska huvudstadsklubben under den kommande säsongen och nästan allt tyder på att det blir en flytt till Premier League i sommar. Real Madrid sägs kräva 90 miljoner euro för anfallaren och United ska tidigare endast ha varit 10 miljoner euro från att knyta till sig Morata, men då man nu ska ha köpt Lukaku ska man inte vara lika intresserade av spanjren. Nu ser istället Chelsea ut att värva den spanske landslagsanfallaren.

Conte och Morata jobbade tidigare tillsammans i Juventus och den italienske tränaren ska ha lovat Morata speltid på Stamford Bridge om han väljer att flytta till London. Vad Chelsea är beredda att betala för anfallaren är oklart men det mesta tyder på att man kommer tvingas lägga ut mellan 80-100 miljoner euro för spelarens signatur.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply