Topp 10: Sommarens dyraste övergångar

Topp 10: Sommarens dyraste övergångar

Dyraste fotbollsspelaren 2016

Vilken spelare kostade mest under sommarens transferfönster? dyraste spelarna 2016? Under sommarens transferfönster har det skett många affärer, både större och mindre och under säsongen 2016/2017 kommer det finnas flera spelare att hålla lite extra koll på. De mest intressanta är ofta de som varit dyrast och nu kommer vi gå igenom transferfönstrets dyraste spelare.

Vi på Silly Season Sverige tänkte nu, efter att vi tidigare kollat till backlinjen och mittfältet nu ta en titt på samtliga spelare. Med inriktning på kostnad,kommer vi nu visa er vilka tio spelare som kostat allra mest att köpa in under sommaren. Vi hittar spelare som skrivit på för klubbar i både Premier League, Bundesliga, Serie A och La Liga på denna listan.

Innan transferfönstret slog upp sina portar upprättade vi några listor med backarna med det högst marknadspriset. Se bland annat mittbackarna med världens högsta marknadsprishögerbackarna med världens högsta marknadspris och vänsterbackarna med världens högsta marknadspris.

Detta genomförde vi även på mittfältspositionerna, det vill säga offensiva mittfältarna med högst marknadspris, defensiva mittfältarna med högst marknadspris och centrala mittfältarna med högst marknadspris. Ta gärna en titt på listorna för att se ifall någon av dessa spelare blivit värvade och ifall priset blev i paritet med det förutspådda marknadsvärdet.

Samtliga siffror är tagna från den ansedda statistiska sidan Transfermarkt.de och övergångssummorna anges i valutan pund.

10. João Mario

Topp 10: Sommarens dyraste övergångar

Från: Sporting Clube
Till: Inter
Summa: 34 miljoner pund

Portugisen gjorde ett mycket bra EM där han tillslut blev mästare tillsammans med sina lagkamrater i Portugal. Succén gjorde att det blev en flytt till Serie A och Inter som betalade 34 miljoner pund för spelaren.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply