Summering: ”Höstens mål, otursgubbe, snespark, tränare med mera…”

bet365

Igår fick ni min elva över vilka spelare som jag personligen tycker förtjärnar en plats. Det är alltid lika tufft att plocka en sådan elva och åsikterna gick isär. Men nu rullar vi vidare på summeringen och nu i skuggan av ”Boxing day” tänkte jag slå mina egna slag för det som jag berörts mest av under hösten.

***

Höstens mål: Panagiotis Kones cykelspark mot Napoli

Bubblare: Pablo Osvaldos cykelspark mot Catania 

Höstens snespark: Alessandro Diamani, Bologna
Det var inte en gång den här hösten, det var två gånger som den landslagsmeriterande mittfältaren bjöd på helt misslyckade hörnor. Om jag måste välja en, blir det nog den när Bologna gästade Cagliari.

Höstens tränare: Vincenzo Montella, Fiorentina
Han har den här hösten pusslat ihop 18 nyförvärv till ett lag för den absoluta toppen av Serie A. Och nrä Stevan Jovetic försvunnit ur matcherna, har andra som Borja Valero, Gonzalo Rodriguez och Luca Toni tagit plats. Montella ses som ett namn för de absolut bästa klubbarna i världen i framtiden, men idag skapar han magi med Viola.

Höstens otursgubbe: Ciro Ferrara, fd tränare för Sampdoria
Han har inte bara fått sparken den här hösten, där Sampdoria efter en fin start tappade allt mer mark i tabellen. I mötet borta mot Palermo slutade även en situation i matchen med att bollen, oturligt nog, flög rakt upp i ansiktet på stackars Ferrara. 

Höstens ärligaste agerande: Miroslav Klose mot Napoli
Visst, tysken tryckte in bollen med handen i vilket som först dömdes som ett godkänt ledningsmål för Lazio, men hur anfallaren sen gick till väga var en mycket uppskattat akt. Anfallaren erkände helt enkelt hans fuskande och domaren dömde bort målet. Napoli vann matchen med 3-0, men det som man minns mest från mötet är Miroslav Kloses ärlighet.

Höstens rekordjakt: Francesco Totti, Roma
Jakten går vidare. Under hösten har vi fått se en pånyttfödd Totti i Roma-tröjan, där Zdenek Zemans offensiva passion fått lagets anfallare att blomma ut. Kungen av Rom är på väg att ta sig förbi Milan-legendaren Gunner Nordahls fina målrekord i Serie A och det är nog endast en tidsfråga innan Totti är förbi.

Höstens ”Fan, han kan ju än”: Luca Toni, Fiorentina
Den gamle kan än. Jag snackar inte om Totti den här gången, för hans kvalitéer vet vi finns där. Men värvningen av Luca Toni var ifrågasatt och åsikterna gick isär. Nu har han dock besvarat tvivlarna med sitt fina spel framför mål. Och… ja, han kan visst fortfarande.

Höstens derby: Derby della Lanterna
Visst, Rom-derbyt är alltid ett Rom-derby. Men jag väljer mötet mellan Sampdoria och Genoa med tanke på vikten av matchen. Det var två hårt pressade tränare, där lagen befann sig på den två sista platserna i tabellen. En match för överlevnad, som slutade med vinst för Sampdoria. Nu är visserligen båda klubbarna något bättre placerade igen, men ett ångestmöte slår ofta ett möte mellan två Champions League-jagande lag.

Höstens spelare: Stephan El Shaarawy, Milan
Ingen tvekan om saken. För vem trodde egentligen att Il Faraone skulle kunna ta över efter Zlatan Ibrahimovic redan nu? Ingen skulle jag nog säga. Massimiliano Allegri, Silvio Berlusconi och alla andra som har sina händer i Rossoneri-smeten, är nog riktigt glada över att man nu har en målskytt av rang. Killen är dock 20 år och vi får se hur han klarar av de stora förväntningarna som kommer till våren.

Höstens sämsta försvar på fasta situationer: Torino mot Milan
Man bjöd inte bara på ett självmål – man bjöd på två. Och de var i princip likadana med en hörna som man av någon anledning skulle nickskarva bakåt och in i egen målbur. Livet var tufft som Torino-målvakt den dagen.

Höstens vägg: Federico Marchetti mot Juventus
På Juventus Stadium var gästande Lazio i brygga. Den gamla damen pressade, sköt, nickade, klackade och fick bollen på mål på alla möjliga sätt. Men ett under vid namn Marchetti bjöd på en räddningskavalkad som står ut som kanske den enskilt största prestationen den här hösten i Serie A. Att Lazio tog poäng den dagen var ett mirakel.

Höstens oväntade målvaktshjälte: Rodrigo Palacio
Inter var i brygga mot Hellas Verona när Palacio klev fram och frälste laget. Nej, nu var väl kanske inte Inter direkt i några större problem i Coppa Italia, men när man tvingades byta in Rodrigo Palacio i målet, visades anfallarens okända talang.
 

Höstens trendbrott: Juventus förlustfria svit
Det var dags för Derby d’Italia och Juventus tog emot Inter på Juventus Stadium. det blev visserligen ett tidigt ledningsmål för den gamle damen, men Inter vände på smeten och vann med 1-3. Därmed stannade Juventus svit på ligamatcher utan förlust på 49 matcher.

Höstens svikare: Antonio Cassano, Inter
Att han efter sina hjärtproblem tagits hand om Milan och i stort sett hela tiden haft klubben bakom sig, valde italienaren att lämna för den värsta konkurrenten Inter. Det går inte att förbise den övergången och Rossoneris kommer troligtvis inte att förlåta det agerandet på väldigt, väldigt, väldigt länge.

Höstens skönaste startuppställning: Roma
Vad ska man säga. Självklart är det Romas optimism som man älskar, oavsett vilket lag man brinner för. Det vackraste är dock hur man väljer att ställa upp vid avspark. Kolla bilden nedan.
Noterbart: Roma leder med 3-0 när bilden printscreenades från matchen mot Milan.

Höstens lag: Finner ni i gårdagens blogginlägg genom att klicka här.

Höstens ”vi” hade i alla fall tur med vädret: Lazio i Il Derby della Capitale
Det såg ut att bli en bra dag för Roma som tidigt tog ledningen i huvudstadsderbyt, men sen föll regnet. Och som det föll sen. Allt vackert spel försvann i vattenpölarna och det fanns nog bara elva stycken som uppskattade det ruskiga vädret – Lazio. Klose och kompani klarade av tjångfotbollen betydligt bättre och vände på matchen och vann. Tänk vad lite regn kan förändra.

Höstens Guidetti: Mattia Destro, Roma 
Den så omtalade spelaren i somras har fått en godkänd start med Roma. Han vill dock säkert glömma matchen mot Palermo. I ledning böts talangen in, gjorde ett mål och drog nästan av sig tröjan helt. Det var dock tillräckligt tyckte domaren och delade ut en andra varning till italienaren som därmed fick lämna planen. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply