Silly-kollen: Tre nykomlingar med tre olika ansikten

Som vanligt får vi presentera tre färskingar till den nya säsongen. Italien får äran att den närmaste tiden bevittna det alltid intressanta Hellas Verona som återvänder till toppfotbollen, med siktet högt. Ett Livorno som var snubblande nära att slarva bort avancemanget i våras och ett hungrigt Sassuolo som debuterar på den stora scenen.

För vi får väl ta och börja med det här Sassuolo. En nykomling som aldrig tidigare visat sig i Serie A och som förra säsongen var stundtals briljanta i Serie B. Att man avancerade till högstadivisionen var med handen på hjärtat det enda rätta för den hungriga inställning som man visade. Det är en nykomling som valt att satsa på snabba omställningar och vi fick redan se i clownturneringen Trofeo TIM att man har kapacitet att skaka om även de större lagen. 

Jag tror exempelvis mycket på Simone Zaza, i nuläget delägd med Juventus, att han kommer att blomstra till det även i Serie A. En kapacitet som av många ses vara mycket hög och där även jag ser stor potential. Kan bli ett av säsongens utropstecken när vi summerar säsongen i vår! Även värvningar som försvarsklossarna Jonathan Rossini och Francesco Acerbi samt mittfältaren Jasmin Kurtic kan bli nyttiga framgångsrecept. Ortslaget med blott 40 000 invånare kommer nog sno åt sig ett par poäng från toppklubbarna.

Vi har sen Livorno som återvänder till Serie A. Man gör det efter en imponerande säsong i divisionen under, där man dock nästan slarvade bort avancemanget. Man löste dock problemet och tog sig upp via playoff, men samtidigt tror jag att man får det tuffast av nykomlingarna. Man har visserligen målskytten Paulinho och mittbacken Emerson var stabil förra säsongen, men där bredvid ser det tunt ut. laget har egentligen bara gjort en vettig värvning v utespelarna med den grekiska mittfältaren Leandro Greco, som kan bli lyckad men även floppa.

Jag råder Livorno att värva mer och tränaren Davide Nicola måste få ut maximalt av den tunna truppen, om laget ska ha en chans att klara sig. I nuläget tippar jag laget som jumbo i Serie A, trots att man exempelvis har den lovande målvakten Francesco Bardi på lån från Inter. En målvakt som måste briljera för att Livorno helt enkelt ska ha chansen att klara sig.

Sist, men absolut inte minst, tänkte jag kolla till Hellas Verona. Den nykomling som föga överraskande dragit till sig mest uppmärksamhet och som jag tror kommer att lyckas bäst. En smart värvning av superrutinerade Luca Toni och rutinerade mittfältaren Massimo Donati kan ge laget den stabilitet som eftersträvas för en nykomling. Jag tror även att Bosko Jankovics kreativitet kan löna sig för Verona-klubben.

Sedan tidigare finns det även fina namn i Hellas Verona, där mittfältaren Jorginho är superhet på marknaden. Får man behålla den spelskicklige liraren kan han bli ett av många utropstecken i Serie A i höst. Jag tror att den anrika klubben kommer anpassa sig fint och får man dessutom in Samuele Longo på lån från Inter som komplement till Cacia, kan Gialloblú bli ett orosmoment för de flesta. För man får sen inte glöma bort klubbens tolfte spelare, som säkert gör avtryck på något sätt direkt.

Det är oavsett vad, som vanligt väldigt intressant med dessa tre nykomlingar. Anrika Hellas Verona, den riktiga debutanten Sassuolo och återvändande Livorno. Jag tror även på tre olika scenarion för dessa tre. Verona i mitten, Sassuolo strax ovan nedflyttningsstrecket och Livorno får slita i botten för sin överlevnad. Det återstår att se om jag har rätt eller fel.

Betyg på transfers(Betygskala: 1-6): 

Sassuolo:

Simone Zaza: +++
Jonathan Rossini: +++
Antonio Rosati: +
Francesco Acerbi: +++
Jasmin Kurtic: +++
Diego Farias : +
Marius Alexe: +

Hellas Verona:

Luca Toni: ++++
Bosko Jankovic: +++
Jacopo Sala: ++
Massimo Donati: +++ 
Ezequiel Cirigliano: ++
Michelangelo Albertazzi: +
Fabrizio Cacciatore: +
Mattia Zaccagni: + 
Charalampos Kiakis: +
Borislavov Mihaylov: ++
Alejandro Gonzalez: +++
Alessandro Agostini: +

Livorno: 

Leandro Greco: +++
Francesco Bardi: ++++
Marco Benassi: ++
Gabriele Aldegani: + 
Cristiano Piccini: +
Nahuel Valentini: +    

Glöm inte att läsa tidigare avsnitt av Silly-kollen: 

Silly-kollen av Milan hittar du här!
Silly-kollen av Udinese hittar du här!
Silly-kollen av Inter hittar du här!
Silly-kollan av Roma hittar du här!
Silly-kollen av Lazio hittar du här!
Silly-kollen av Napoli hittar du här! 
Silly-kollen av Fiorentina hittar du här!
Silly-kollen av Juventus hittar du här!

Har jag missat någon/något? Kommentera gärna! 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply