Silly-kollen: Nyförvärven haglar in över Artemio Franchi

Ett mycket tungt öde bevittnade Vincenzo Montella och resten av Violas hjärtan, när Milan snuvade laget på Champions League-drömmen med ett mål i slutskedet av den sista omgången. Men vi kan kort och gott säga att Fiorentina tagit nya tag på transfermarknaden och nu ser ut som en ännu större och starkare utmanare till de ädlaste platserna.

Ett namn som det mesta kretsat kring är Stevan Jovetic. En mycket lovande montenegrin på 23 vårar som länge setts med varma blickar på Stadio Artemio Franchi. Men efter den senaste säsongen(där jag tyckte han var ganska blek) får man ändå säga att en försäljning av anfallaren för 30 miljoner euro är ett lyckat drag, som nu finansierar nästa steg i utvecklingen för klubben. Sen är nog de flesta nöjda över att det blev Manchester City och inte Juventus för anfallarens del.

På tal om anfallare så får Montella nu en gedigen måltjuv in i truppen. Mario Gomez anländer från Champions League-vinnarna Bayern München, mer revanschsugen än någonsin tidigare efter petningarna under förra säsongen till förmån för Mario Mandzukic. I Fiorentina kommer han, tillsammans med bland annat Giuseppe Rossi, att bilda en farlig anfallstrio som med säkerhet sätter sig i respekt direkt hos motståndarnas försvar. Och lägg här till andra namn som Josip Ilicic och Joaquin och man förstår hur mycket kort Viola har att spela ut i leken.

Längre bak har man redan duon med Borja Valero och David Pizarro(som ser ut att bli kvar) – två innermittfältare som stod för en strålande säsong senast. Nu har man dessutom plockat in Massimo Ambrosini från Milan, en defensivt skicklig herre vars rutin inte går att ta miste på. En krigare som säkert också har ett litet sug efter att revanschera sig, även om åldern nu börjar ta ut sin rätt. Sen är den offensive mittfältaren Oleksandar Iakovenko lite utav en chansning i min bok – det kan bli flipp, det kan bli flopp. 

I backlinjen har man annars fått hit Marcos Alonso från Bolton. En spelare som ansluter på fri transfer och som tog sig fram ur Real Madrids ungdomsakademi. Billig värvning, men håller han måttet för en Champions League-drömmande klubb? Målvaktsvärvningen av Gustavo Manua ger åtminstone en välbehövlig bredd mellan stolparna.

Vincenzo Montella har med andra ord en hel del ingredienser att utnyttja och nu handlar det om att få till någonting av den här spelarsoppan. Men med tanke på hur väl det gick förra säsongen för taktikern, trots hela 17 stycken nyförvärv, så ser möjligheterna ut att vara större än på mycket länge. Andrea Della Valle, som utlovat mer värvningar, kommer nog få jubla en hel del på Artemio Franchi i höst.

Betyg på transfers(Betygskala: 1-6): 

Massimo Ambrosini: +++
Mario Gomez: +++++
Joaquin Sanchez: ++++
Josip Ilicic: ++++
Marcos Alonso: +
Oleksandr Iakovenko: ++
Gustavo Manua: ++
Juan Guillermo Cuadrado(tidigare delägd): ++++

Har jag missat någon/något? Kommentera gärna! 
Läs gärna min tidigare Silly-koll på Napoli, som ni hittar här! 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply