Silly-kollen: En anfallsduo av yppersta klass – men vem täcker upp efter Benatia?

bet365

Det är som vanligt när det gäller Udinese. Den just nu Europa League-kvalande klubben har varit väldigt aktiva på transfermarknaden, dels med internationella importer men också via klubbens samarbeten med Championship-klubben Watford samt Granada. En del av orsakerna till att lagets förutsättningar för min del är problematiskt att sätta fingret på.

En sak är dock säkert när det handlar om Udinese. Den åldrande, men samtidigt evigt unga, Antontio Di Natale kommer att vara ryggraden även nästa säsong för klubben. Och vid sin sida har han det lilla utropstecknet från förra säsongen, Luis Muriel. Den 22-årige anfallspartnern har fungerat bra i den enda tävlingsmatch som gjorts hittills i sommar och även bakom duon finns det kapacitet i Watfordsuccén Matej Vydra. Och glöm inte sen bort vårt svenska hopp, Mathias Ranégie vars konkurrens dock hårdnat till sig allt mer.

Det är dock längre bak mitt stora frågetecken landar kring dagens Udinese. Visst har man den alltid viktiga Danilo, Domizzi och även Dušan Basta i backlinjen, men jag kan inte hjälpa det att tomrummet efter Mehdi Benatia kan bli svårt att fylla. Benatia var en stor orsak till att Udinese tog sig ut i Europa även den här säsongen med sitt utmärkta försvarsspel. Nu krävs det att någon annan kliver fram och jag skulle för Udineses del rekommendera en värvning till på försvarsfronten. Jag tror inte att den lovande Igor Bubnjić och Gabriel Silva räcker.

Annars måste det också nämnas att den nya målvaktsvärvningen, Ivan Kelava från Dinamo Zagreb(via Granada), inte hade en av sina bästa kvällar i första mötet med Široki Brijeg. Nu vann man visserligen med 1-3 och kan stänga butiken ikväll redan i Trieste, men jag tror att man gärna ser en snabb stabilisering mellan stolparna för hans del.  Det ska dock inte vara några större problem tror jag, speciellt när Zeljko Brkic återvänder vid jul från skadefrånvaron.

Kortfattat kan jag ändå säga att Antonio Di Natale kommer att bära lasset igen, men har till den här säsongen en ’bredare’ hjälp vid sin sida i anfallet. Vydra, Muriel, Lopez, Maicosuel och även Ranégie har sina kvaliteer. Ett annat intressant mittfält med lovande vänsteryttern Roberto Pereyra, springaren Lazzari på andra kanten samt med rutinerade Giampiero Pinzi och defensivt skicklige Allan centralt. Sen vill man hålla ett litet extra öga på chansnyförvärvet Jadson från Botafogo samt lovande spelfördelaren Bruno Fernandes.Superlöftet Isaac Success är mycket spännande men får ses som ett namn för framtiden.

Betyg på transfers(Betygskala: 1-6): 

Jadson: +
Ivan Kelava: +++
Igor Bubnjić: +++
Francesco Benussi: +
Valerio Verre: ++
Nico Lopez: +
Bruno Fernandes: ++
Madahudu Alhassan(tidigare delägd): +
Alexander Merkel(tidigare delägd): ++
Isaac Success: +++
 
Frano Mlinar: + 

Glöm inte att läsa tidigare avsnitt av Silly-kollen: 

Silly-kollen av Inter hittar du här!
Silly-kollan av Roma hittar du här!
Silly-kollen av Lazio hittar du här!
Silly-kollen av Napoli hittar du här! 
Silly-kollen av Fiorentina hittar du här!
Silly-kollen av Juventus hittar du här!

Har jag missat någon/något? Kommentera gärna!

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply