Raiola: ”Skulle inte gått till Everton”

Roberto Martinez svarar på Mino Raiolas kritik mot Lukakus Everton-flytt. 

Romelu Lukaku har på några år gått ifrån att vara världens största anfallstalang till att numera vara en högt rankad Premier League-striker. Sedan flytten till Everton har Lukaku bytt agent till Mino Raiola, som nu dyker upp i engelsk press med ett kontroversiellt uttalande. Raiola menar att om han varit ansvarig för Lukaku inför flytten till Everton så hade den stoppats omedelbart.
– Om vi hade träffats tidigare så hade inte övergången skett, säger Raiola enligt The Guardian.

– Kanske någon annanstans, kanske fortfarande i Chelsea. Jag vill bara klargöra: Romelu är en bättre anfallare än Diego Costa och hade kunnat göra detsamma som spanjoren gjorde denna säsong. Tyvärr hade ledningen bestämt att köpa en ny stjärna istället för att låta deras egna talanger få chansen, avslutar Raiola.

Juventus var intresserade av honom i somras, men jag tror inte att någon italiensk klubb kan betala sådana summor för en spelare. Vi får se vad som händer i sommar, men Evertonledningen behöver inte tro att han kommer att spela där under resten av sin karriär. I framtiden kommer han spela i ett av världens bästa lag: PSG, Manchester City, Manchester United eller Bayern München. Stora namn, men inget är omöjligt då Rom har stor potential.

”Hans eget beslut”

Efter Evertons 1-0-seger över Southampton, där Lukaku för övrigt inte deltog, är tränare Roberto Martinez oförstående över Raiolas kommentarer.
Mino Raiola är en agent som arbetat med sin nya klient en kort period. Av någon anledning var han tvungen att ge dessa kommentarer. Jag är övertygad om att alla agenter har något att säga om sina klienter. Jag kommer inte att blanda mig in i situationen genom att prata om en agent, säger Martinez enligt Skysports.

– För min del är det inget problem. Han är en otrolig talang, vid 21 års ålder, och har ett långtidskontrakt. Jag pratar alltid med Rom och resten av spelarna vid sådana situationer. Rom har tagit beslutet att byta agent och han är berättigad till det. Det är ett personligt beslut.

En av Evertons viktigaste – någonsin

Lukaku värvades permanent i somras efter att ha varit utlånad till klubben förra säsongen. 28 miljoner pund skrevs övergångssumman till och det verkar Martinez tycka det har varit värt.
– Från mina egna synvinkel är Romelu en av de viktigaste värvningarna vi någonsin gjort. Det är en värvning som visar det engagemang som krävs med tanke på investeringen som gjorts. Han är en väldigt viktig spelare för oss. Som klubb visade vi prov på en otroligt stor respekt och integritet i sättet vi genomförde våra beslut kring honom och hans karriär, och det kommer vi att fortsätta med framöver, avslutar Martinez.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply