Paul Pogba kan vänta in Real Madrid

Paul Pogba kan vänta in Real Madrid

Real behöver samla pengar för att värva Pogba

Det är redan nu en av sommarens mest utdragna transfersagor. Blir det Manchester United eller Real Madrid för Paul Pogba? Eller stannar han rent av i Juventus? Nu sägs det att fransmannen väntar på att Real Madrid ska samla ihop pengarna som krävs.

Tidigare under måndagen rapporterade Silly Season Sverige att Manchester United och Juventus, tillsammans med spelarens agent Mino Raiola, var måna om att slutföra Paul Pogba-affären så snart som möjligt. Men Real Madrid, som också är intresserade av den franske landslagsmittfältaren, är inte någon klubb som ger upp i första taget.

Behöver mer tid för att få ihop pengar

Nu rapporterar spanska AS, som engelska Football Italia refererar till, att den spanska huvudstadsklubben fortfarande är med i racet för att värva Pogba. De behöver dock lite mer tid för att få ihop de pengarna som krävs för att värva fransmannen – närmare bestämt €120 miljoner (cirka 1,13 miljarder kronor).

Enligt rapporter till AS vill 23-åringen arbeta med Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane och han avvaktar därför med att skriva på för United eller förbinda sin framtid till Juventus.

De regerande Serie A-mästarna vill inte sälja världsstjärnan för mindre än €100 miljoner (ungefär 945 miljoner kronor) men skulle acceptera just den summan om allt betalas i kontant med en gång. Real Madrid har därför bett agenten Raiola om lite mer tid för att få igenom en övergång. Det är ett liknande scenario som när Gareth Bale eller James Rodriguez värvades till klubben.

Liknar tidigare värvningar

För att värva Bale tvingades spanjorerna sälja både Mesut Özil och Gonzalo Higuain, medan Angel di Maria, Alvaro Morata och Xabi Alonso offrades för James. Nu sägs Champions League-mästarnas skuld vara uppe i över €600 miljoner (upp emot 5,7 miljarder kronor), vilket innebär att de först måste genomföra en stor försäljning om de vill värva Paul Pogba. Juventus å sin sida har gjort klart att de inte tänker sälja sin mittfältsstjärna så länge han inte ber om att flytta.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply