Officiellt: Robin Quaison klar för tyska Mainz

Officiellt Robin Quaison klar för tyska Mainz

Svenske yttern klar för Bundesligaklubben

Robin Quaison har varit en av få ljuspunkter i Palermo den här säsongen. Nu säljs den unge svensken ut till reapris av ägaren och han presenterades under tisdagen av tyska Mainz.

Palermo gör en riktig katastrofsäsong i Serie A, och ägaren Zamparini verkar ha gett upp nytt kontrakt då han säljer av alla som han kan tänkas för pengar för. Häromdagen blev svenske Oskar Hiljemark såld till Genoa, och även Robin Quaison har omgärdats utav rykten. Det har varit allt ifrån Birmingham och Sunderland, till klubbar som Sampdoria, Empoli och Juventus.

Men under måndagen slog den italienske journalisten Tancredi Palmeri fast att Quaison istället var på väg till den tyska Bundeligaklubben Mainz. En stund senare hängde flera italienska journalister på tåget, bland andra tungviktaren Gianluca di Marzio. Och mycket riktigt, strax före lunch på tisdagen presenterades den unge svensken för klubben som slog fast att spelaren skrivit på ett kontrakt som löper till sommaren 2021. Tränaren Martin Schmidt säger till hemsidan:

– ”Robin är en stark, snabb och mycket explosiv unge spelare som kan spela i alla de offensiva positionerna i laget. Han är en mycket bra spelfördelare, och kommer med sina egenskaper passa in mycket bra i truppen”.

Quaison själv säger till hemsidan:

– ”Jag har tagit reda på så mycket jag kan om klubben, allt från spelfilosofi till typ av tränare osv. Jag är den typen av spelare som vill ha bollen mycket, och jag tror att detta kommer passa mig mycket bra. Jag är mycket glad och nyfiken över den här möjligheten jag fått, och ni kan räkna med att få se mig ute på planen snart”.

Ingen av klubbarna har kommenterat något transfersumma, men enligt rykten på twitter skall den ligga på ca 30 miljoner svenska kronor.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply