Officiellt: Maxime Gonalons klar för Roma

Lyon säljer sin lagkapten Maxime Gonalons till Roma

Maxime Gonalons har tillhört Lyon sedan 2000 och gått hela vägen från pojklagen till A-laget och har sedan ett par år tillbaka varit lagkapten. Nu lämnar dock Gonalons klubben som 28-åring för att prova vingarna i Roma.

Roma är ett av lagen som ligger närmst till hand att utmana Juventus om ligatiteln. Med spelare som Radja Nainggolan, Daniele De Rossi, Edin Dzeko, Antonio Rüdiger och Alessandro Florenzi är man inte långt från att vinna en Serie A-titel. Man har dessutom redan förstärkt försvarslinjen med mexikanen Hector Moreno i sommar. Det enda negativa på transferfronten i sommar har varit att Francesco Totti till slut lämnar klubben efter drygt 20 år i A-laget.

Man är dock inte nöjda med värvningen av Moreno utan man vill ha fler spelare. Wojciech Szczesny återvänder till Arsenal efter sitt succélån och därför behöver Roma en ny förstamålvakt. Men innan man en sådan är klar så har man nu värvat Lyons lagkapten och en fransk landslagsman. Maxime Gonalons har skrivit på ett fyraårskontrakt.

Tappar sina två bästa spelare

Roma har bekräftat köpet på sin officiella hemsida och bekräftar att Gonalons har skrivit på ett kontrakt till och med 2021. Han kostar dessutom endast runt 50 miljoner kronor vilket får ses som ett kap med tanke på att han har gjort över 300 matcher för Lyon och 7 landskamper för Frankrike.

Det blir en tung sommar för Lyon. Utöver Gonalons har presidenten även bekräftat att Alexandre Lacazette snart kommer skriva på för Arsenal.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply