Officiellt: Malmö-stjärnan till Genk

Blir Malmö FFs andra försäljning under sommaren

Malmö FFs mittback Erik Johansson är klar för belgiska KRC Genk. Det bekräftar den svenska klubben på sin officiella hemsida. Svensken ansluter till ligasjuan den 23 juli – vilket innebär att han kan spela för Malmö i Champions League-kvalet mot FK Žalgiris Vilnius.

Under sommarens transferfönster är det inte ovanligt att allsvenska lag tappar spelare till europeiska klubbar. Den här sommaren har regerande mästarna Malmö FF redan sålt Robin Olsen till PAOK i Grekland, samtidigt som flera andra spelare ryktas vara på väg bort. Nu har ”di blåe” tappat ytterligare en av sina främsta spelare utomlands – och den här gången är det mittbacken Erik Johansson som får chansen att testa på fotbollslivet ute i Europa.

Trots försäljningen – spelar i kvalet

26-åringen, med meriter från det svenska A-landslaget, blev under dagen helt klar för KRC Genk, något som Malmö FF bekräftade på sin hemsida. Den belgiska klubben slutade den gångna säsongen sju i belgiska Jupiler League, och Johansson är tillgänglig för klubben från och med den 23 juli. – Vi har, tillsammans med Gent, kommit överens om en försäljning den 23:e juli, vilket innebär att Erik kommer att vara kvar och tillgänglig för vår andra kvalmatch till Champions League, säger Malmö FFs sportchef Daniel Andersson till klubbens officiella hemsida.

Missar första matchen

Det stod sedan tidigare klart att Johansson skulle missa den första kvalmatchen mot FK Žalgiris Vilnius efter att han blivit utvisad mot Juventus under förra höstens Champions League-gruppspel. Men trots försäljningen får nu alltså Malmö chansen att använda honom även under den andra matchen, då han är tillgänglig för spel.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply