Officiellt: Leonardo Bonucci skriver nytt kontrakt med Juventus

Officiellt: Leonardo Bonucci skriver nytt kontrakt med Juventus

Stannar i den italienska toppklubben

Juventus mittback Leonardo Bonucci var en transfermöjlighet för många storklubbar runt om i Europa men försvararen valde att stanna kvar hos de femfaldiga italienska mästarna Juventus istället.

Intresset för Juventus rutinerade och mycket stabile mittback Leonardo Bonucci har länge funnits där, men i somras exploderade det då efterfrågan på kvalitativa försvarare sköt i höjden, och Bonucci jagades av flera stora europeiska klubbar runt om i de största ligorna, med framför allt Chelsea, men även rivalerna Manchester City och Manchester United hack i häl. En möjlig flytt eller förlängning har stått och vägt under en längre tid men nu står det klart att försvararen har valt att skriva på ett nytt kontrakt med Juventus.

Bonucci kom till klubben 2010 från Bari och har sedan dess gjort 291 matcher för de italienska, femfaldiga mästarna. Han var fått vara med och vunnit fem stycken Serie A-titlar i rad, två italienska cupen-vinster och var med och nådde finalen av Champions League 2015, då de förlorade mot Barcelona. Det nya kontraktet som Bonucci har skrivit på är en kontraktsförlängning som gäller fram till juni 2021. Bonucci gjorde flytten officiell på sina sociala medier, där han skrev om hur glad han var över en förlängning.

– Jag förlängde till 2021! Jag valde laget där jag blev fantastisk bland alla andra fantastiska. Enbart ett mål: att fortsätta vinna! skrev Bonucci på sociala medier.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply