Officiellt: Juventus värvar Douglas Costa permanent

Officiellt: Juventus värvar Douglas Costa permanent

Douglas Costa klar för Juventus

Brassen som under den senaste säsongen spelat sin fotboll i Juventus köps nu loss av den italienska storklubben. Det bekräftar man under fredagsmorgonen.

Douglas Costa kom till Juventus den gångna sommaren på lån från Bayern Munchen. Under sin tid på Allianz Stadium har det blivit fyra mål på 31 matcher i den svartvita klubben och nu utnyttjar man köpoptionen som fanns i kontraktet. Juventus bekräftar nämligen på sin officiella hemsida att man gör flytten för Costa permanent. Spelaren skriver på ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2022.

Den italienska storklubben betalar 40 miljoner euro för spelarens tjänster plus eventuella bonusar som kan gå upp till 1 miljoner euro.

– Jag är väldigt glad över att få fortsätta i denna klubb. Det har varit ett bra förstaår här i Juventus och jag ser fram emot att spela här under en längre tid, säger Costa till Juventus hemsida.

Costa som kom tvåa i Serie As assistliga med 14 framspelningar.

Douglas Costa är i sommar uttagen till Brasiliens VM trupp där man ställs mot Kroatien, Nigeria och Island.

Emre detaljer från att bli klar

Nu verkar affären dock redan var klar, i alla fall om man frågar Sky Sports Italia. De, tillsammans med brittiska Sky Sports, skriver under dagen att Emre Can har kommit överens med Serie A-giganterna.

“Den gamla damen” har ju vunnit Scudetton, sju år i rad, vilket gör Turin-klubben en dominerande makt inom den italienska fotbollen.

Bra att veta är att Emre Can officiellt inte skrivit på för Juventus, men det ska alltså vara väldigt nära. För Sky Sports är en av de bättre uppgifterna. Därför väntas uppgifterna och det officiella utlåtandet från så väl Can, Juventus och Liverpool att komma. Troligtvis inom de närmsta dagarna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply