Officiellt: Ivan Rakitic förlänger med Barcelona

Officiellt: Ivan Rakitic förlänger med Barcelona

Vill stanna kvar i klubben länge till

Det har gått en del ryktesgångar gällande Ivan Rakitic, Barcelonas centrale mittfältare, då speltiden har uteblivit och mittfältaren inte sägs varit nöjd, men nu offentliggör klubben att de har skrivit under en förlängning med Rakitic till 2021.

Barcelonas centrale mittfältare och en mycket viktig kugge i mitten av plan är kroaten Ivan Rakitic. Den kroatiske landslagsmannen, född i Schweiz och även kvalificerad att spela för Schweiz i landslagssammanhang, har under en tid ryktats vara på väg bort från klubben. Rakitic anlände 2014 och gjorde ett gott intryck nästan på en gång, och förra säsongen var han ovärderlig. Denna säsongen har han dock inte fått spela riktigt lika mycket, och det har påverkat mittfältaren. Stora klubblag som Manchester City, deras bittra rivaler Manchester United och Juventus har alla kopplats ihop med mittfältaren.

Nu står det dock klart, presenterar Barcelona via officiella sociala medier, att Rakitic skriver under ett nytt kontrakt med klubben och stannar på deras lönelista, ett kontrakt som kommer att sträcka sig över fyra år, fram till 2021. Rakitic är en riktig målgörare, och över sina tre säsonger i klubben har han lyckats göra 23 mål, på 145 officiella matcher, detta trots att målgörandet inte är hans del av upplägget alls egentligen. Rakitic har redan under den gångna säsongen tryckt in sex stycken fullträffar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply