Officiellt: Han tar över efter Nigel Pearson

Leicester City har gjort klart med en ny tränare

Efter att för några veckor sedan ha avskedat sin före detta tränare, Nigel Pearson, har Leicester City under måndagen gjort klart med en efterträdare till honom. 

För dryga två veckor sedan valde Leicester City att smått häpnadsväckande sparka sin före detta tränare Nigel Pearson, efter det att klubben inte längre kände att han stävade efter att uppnå samma mål som dem. Något som skapade spekulationer bland fansen och ännu ett hål för klubben att fylla upp. Nu – efter en kortare tid av spekulationer – står det däremot klart att klubben säkrat uppfyllnad av posten, då den så väldigt rutinerade Claudio Ranieri idag presenterades som klubbens nye huvudtränare.

Rik på rutin

63-årige Ranieri har varit med länge och kan skryta med en nästan trettio-årig lång karriär som tränare. Italienaren har bland annat tränat klubbar som Juventus (2007-2009), Inter (2011-2012), Roma (2009-2011) samt Chelsea (2000-2004) och bör därför ha en hel del att tillföra till Leicester. I en intervju med klubbens hemsida, lcfc.com, beskriver han sin glädje över att få vara tillbaka i, vad som enligt honom är, världens bästa liga samt att han är mer än redo att ta över den så anrika klubben.

”Jag är väldigt glad över att få vara här i en så pass anrik klubb som Leicester City. Jag har arbetat för många toppklubbar, i flera olika toppligor, men sedan jag lämnade Chelsea har jag ständigt drömt om att en vacker dag få jobba i världens bästa liga, Premier League, på nytt.”

Skriver på treårskontrakt

Ranieri – som senast tränade Greklands landslag – har varit arbetslös sedan november förra året, men är alltså nu anställd på nytt. Han skrev nämligen under måndagseftermiddagen på ett treårskontrakt med Leicester City, och kommer till att börja med ansluta sin spelartrupp som just nu befinner sig på träningsläger i Österrike.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply