Officiellt: Galatasaray förlänger med Felipe Melo

Den defensiva mittfältaren Felipe Melo stannar i Turkiet

Det har varit flera italienska klubbar som har varit och ryckt i Felipe Melo. En flytt blir dock inte av då brassen förlängde med Galatasaray under fredagen, det bekräftar klubben på sin officiella hemsida.

Inter har visat stort intresse för Felipe Melo under ett års tid, och en övergång kändes både trolig och rimlig av flera anledningar. Felipe Melo har under vintern uttryckt hur hans familj vantrivdes i Istanbul och att han var orolig över deras hälsa. Sedan hade han ett kontrakt som skulle löpa ut sommaren 2016 och han skulle därför inte vara allt för dyr att köpa loss.

När Inter bekräftade värvningen av Geoffrey Kondogbia och att man lyckades behålla Mateo Kovacic så kändes ett köp av Felipe Melo avlägsen. Nu står det istället klart att brassen förlänger sitt kontrakt.

Stannar tills han fyller 36

Det var inte ett litet kontrakt heller. Galatasaray bekräftar att 32-åringens nya kontrakt sträcker sig till och med juni 2019. Det innebär att den 22-faldiga landslagsmannen stannar i Gala tills han har fyllt 36 år.

Felipe Melo har tillhört Gala sedan 2013 och han har gjort 48 matcher i turkiska Süper Lig. Han har även representerat både Fiorentina och Juventus utöver ett antal brasilianska och spanska klubbar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply