Nemanja Matic prioritet för Juventus

OS Basket 2016 Spelschema, grupper & TV-tider - Herrar & Damer - OS 2016 Rio

Skall ersätta Paul Pogba

Chelseas mittfältare Nemanja Matic sägs vara Juventus högsta värvningsprioritet då de söker efter en ersättare till superstjärnan Paul Pogba, som med stor sannolikhet går till Manchester United.

Chelseas mittfältare Nemanja Matic är en av de största prioriteringarna för Juventus i sommarens transferfönster rapporterar Daily Mail. Mittfältaren, som har spelat med Chelsea i Premier League sedan 2014 samt en tidigare sejour på två år, har med sin atletiska stil och sin konsekventa stil dragit till sig italienarnas blickar.

Juventus måste hitta en ersättare till superstjärnan Paul Pogba, som med allra största sannolikhet kommer att gå till Manchester United eller en annan stor europeisk toppklubb i sommar. Det kommer att handla om ett transfervärldsrekord för den unge fransosen och Juventus tänker använda dessa pengar för att värva in den argentinske anfallaren Gonzalo Higuain från ligarivalerna Napoli samt en mittfältare i Pogbas atletiska stil.

Det är här Matic kommer in i bilden. Tränare Massimiliano Allegri ser serben som sitt förstaval, med Newcastles Moussa Sissoko som ett alternativ. Under förra året förlorade serben sin plats i Chelseas elva, efter att ha återvänt till Stamford Bridge från Benfica i januari 2014 samt varit en nyckelspelare i Chelseas titeljakt säsongen därpå.

Antonio Conte har insisterat på att han inte vill förlora mittfältaren och Chelsea är mycket försiktiga, då de redan gjort misstaget att sälja Matic en gång. Han gick till Benfica vintern 2011 och blommade ut i Lissabon. När Mourinho väl kom tillbaka till Chelsea blev han väldigt överraskad för att Matic ens hade fått tillåtelse att lämna och bad klubben ta tillbaka mittfältaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply