Manchester City sägs vara nära Aubameyang

Manchester City sägs vara nära Aubameyang

Aubameyang närmar sig City-flytt

Enligt brittisk media är Manchester City i förarsätet i kampen om att värva Pierre-Emerick Aubameyang från Borussia Dortmund.

Pep Guardiola håller steg för steg på att bygga sitt Manchester City till nästa säsong. Sedan tidigare har man redan gjort klart med Bernardo Silva samt Ederson och för att förstärka anfallslinjen ska man vara väldigt intresserade av att värva Pierre-Emerick Aubameyang från Bundesliga och Borussia Dortmund. Enligt Sky Sports ska klubben från Etihad Stadium sitta i förarsätet för att värva spelaren som kommer kosta omkring 100 miljoner euro.

Så sent som i förra veckan ska Paris Saint-Germain ha fått ett bud avslaget värt drygt 60 miljoner pund och det kommer inte bli någon billig historia för den engelska storklubben om man vill värva anfallaren från Gabon.

Den gångna säsongen stod Aubameyang för totalt 42 mål i klubblag och landslag och kan vara en spelare man letat efter de senaste säsongerna för att ta sig hela vägen i Champions League.

Tidigare har det pratats om att Aubameyang ska vara ett intressant namn för Liverpool och Jurgen Klopp, men enligt Sky Sports sägs Anfield-klubben inte ha några planer på att försöka värva spelaren.

Dani Alves säger ja till City

Enligt Goal.com ska Dani Alves ha kommit överens med Manchester City om en flytt till de brittiska öarna och kommer att återförenas med Pep Guardiola på Emirates Stadium inom kort. Enligt siten ska Alves ha träffat Juventus klubbledning under måndagen för att reda ut kontraktssituationen och förbereda för en försäljning av spelaren som kommer att kosta kring 5 miljoner pund att köpa loss. Det kan även bli så att spelaren bryter sitt kontrakt med den italienska storklubben och ansluter gratis till City med Pep Guardiola i spetsen. Oavsett hur det hela kommer gå till kommer Dani Alves alltså att flytta till Premier League under sommaren, en liga där han tidigare funnits på intresselistan för flera lag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply