Manchester City erbjudna att värva Cristiano Ronaldo

Manchester City erbjudna att värva Cristiano Ronaldo

Manchester City är intresserad av att värva Cristiano Ronaldo. Samtidigt letar spelarens agent efter en ny klubb för superstjärnan som sägs kunna lämna Juventus under sommarens transferfönster.

Cristiano Ronaldo har ett år kvar på kontraktet med Juventus men ska enligt uppgifter vara på väg bort. Agenten Jorge Mendes är på jakt efter en ny klubbadress och det är Manchester City som sägs kunna bli den mest troliga. Juventus har tidigare gått ut med att man inte vill sälja 36-åringen men ska enligt Gianluca Di Marzio ha satt en prislapp på 25 miljoner euro för att släppa spelaren som kom till klubben för tre år sedan. Juventus vill dock göra sig av med Ronaldo redan nu då han sitter på en lön på 500 000 pund i veckan, efter skatt.

Enligt Di Marzio ska Manchester City vara intresserade av portugisen och ska ha förberett ett tvåårskontrakt med en lön på 15 miljoner euro per säsong, hälften av vad han tjänar för tillfället. Man ska dock inte vara villiga att betala något för Ronaldo som kan ansluta gratis nästa sommar.

Ronaldo har tidigare spenderat sex säsonger i Manchester United där det blev 118 mål på 292 matcher.

Uppdaterat 16:00: Enligt Diario AS ska Cristiano Ronaldo och Manchester City ha kommit överens om det personliga kontraktet. Juventus vill dock ha 25 miljoner euro för att släppa portugisen. City sägs erbjuda Raheem Sterling men Den Gamla Damen vill byta till sig Gabriel Jesus.

SE ÄVEN: Chelsea och United gör upp om Atlético-stjärnan

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply