Manchester City drar sig ur – United har fritt fram till Paul Pogba

Manchester City drar sig ur – United har fritt fram till Paul Pogba

Frågan kvarstår om fransmannen är intresserad nog

Manchester City och Manchester United har länge båda varit extremt intresserade av Juventus framstående mittfältare Paul Pogba, men enligt rapporter drar sig City nu ur racet vilket innebär fritt fram för United.

Juventus mittfältare Paul Pogba har ända sedan han var yngre dragit intresse till sig och toppklubbar har alltid stått i kö för att värva den talangfulle mittfältaren. Pogba började sin seniorkarriär i Manchester United efter att ha spelat för deras U18- och U21lag men värvades efter en säsong till Serie A och Juventus efter enbart tre matcher för den engelska klubben. I Italien slog han igenom och har fått visa vad han går för. Med Juventus har han vunnit fyra stycken ligatitlar i rad, italienska cupen och två stycken italienska supercupentitlar. Det har länge ryktats om huruvida han kommer att lämna den italienska klubben där han blev så framgångsrik och vart det i så fall skulle bära av härnäst. Här har båda Manchesterklubbarna City och United frekvent nämnts, två ekonomiskt starka klubbar som skulle kunna betala övergångssumman som förväntas bli hög för 23åringen samt löner och bonusar.

Nu rapporterar The Guardian att City har dragit sig ur racet om den franske mittfältaren. De har valt att inte fortsätta scouta Pogba då de har andra prioriteringar, med en upptagen sommar framför sig då nye tränaren Pep Guardiola skall komma in och sätta sin prägel på en splittrad trupp. Detta betyder fritt fram för United, som dock fortfarande överväger huruvida de kommer att lägga ett officiellt bud på fransmannen eller inte. Nye tränaren Jose Mourinho är även han ett stort fan av Pogba sedan tidigare. Även Pogba själv sägs vara tveksam, då han även är öppen för andra klubbar. Trots detta ser en övergång inte alltför otrolig ut.

Mourinho genomförde tidigare under onsdagen sin första värvning för klubben, i form av försvararen Eric Bailly.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply