LISTA: Dessa kan bli Europas bästa fotbollsspelare

Fem spelare från Juventus – men bara tre från Barcelona

Solen lyser och stjärnorna är antingen på en sen semester eller igång med sin försäsongsträning. Flera individer packar väskorna för att flytta till en ny stad för spel i en ny klubb, medans andra stannar kvar i samma klubb som förra säsongen och krigar vidare för lagets färger. Säsongen 2014/2015 som vi numera lämnar bakom oss resulterade i ligatitlar till bland annat engelska Chelsea, spanska Barcelona, italienska Juventus, tyska Bayern München och franska Paris Saint-Germain.

Champions League-finalen som avgjordes i Berlin spelades mellan en av förhandsfavoriterna, Barcelona, och uppstickaren i sammanhanget, Juventus. Dessvärre för italienarnas del blev det alldeles för tufft att möta den katalanska storklubben i finalen som slutade 3-1 till Lionel Messi och grabbarna från Katalonien.

Tio kandidater till titeln ”bäst i Europa”

Nu har UEFA släppt listan till de tio som gör upp om titeln som den främste spelaren i Europa den gångna säsongen. Noterbart där är att italienska mästarna Juventus tar upp hälften av platserna, fem stycken, till skillnad från Champions League- och La Liga-mästarna Barcelona bara får med tre spelare.

Här nedan följer listan på de tio kandidaterna till priset som Europas bästa spelare. Listan har tagits fram efter en omröstning gjord av UEFA:s panel och utvalda journalister.


 

Gianluigi Buffon, Juventus

En av de tio spelarna som röstats fram är den italienske målvakten Gianluigi Buffon. Stjärnan som ofta lyfts fram som en av världens främsta målvakter idag och i historien, fick vara med och spela en Champions league-finalen med Bianconeri igen i våras. Barcelona blev då för svåra men målvakten fick trots allt fira både ligatiteln och inhemska cuptiteln den gångna säsongen. Fortfarande det självklara valet i det italienska landslaget och en strålande säsong även individuellt för den gamla damen.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply