Lazios ultras kan bojkotta Romderbyt

Lazios ilska över säkerhetsändringen

De nya säkerhetsreglerna på Stadio Olimpico i Rom är för hårda enligt Lazios fans. Nu kan lagets ultras komma att bojkotta det heta huvudstadsderbyt om tre veckor.

Derbyt mellan Roma mot Lazio, Derby della Capitale, Capitolino och Derby del Cupolone eller på svenska Romderbyt, är känt som ett av Europas mest heta bataljer. Flera incidenter har inträffat under åren och för några år sedan såg förbundet till att derbyna alltid ska spelas på dagtid för att kunna öka säkerheten både för polis och allmänheten.

Även Roma kan bojkotta Romderbyt

Regeländringen som upprört är att kortsidorna bakom målet kommer delas upp och det innebär att sektionen där lagens ultras står kommer att klyvas. Beslutet har retat upp båda klubbarnas supportrar, men framför allt Lazios som nu kan komma att bojkotta derbyt. Dock handlar det bara om lagets ultras, inte samtliga supportrar.

Men Lazios ultras kan mycket väl komma att få sällskap av konkurrenten Roma. Enligt Football-Italia ska de ha gjort en kraftig protest mot säkerhetsändringen och krävt att det hela skulle upphävas. Men än så länge verkar varken Stadio Olimpicos säkerhetsansvariga eller det italienska fotbollsförbundet ha gett gehör för protesten.

Fått en bra start

Roma har annars inlett säsongen starkt i Serie A och placerade sig på en fjärdeplats före landslagsuppehållet efter att bland annat ha besegrat Juventus på just Stadio Olimpico.

Lazio har dock fått en bättre start. Efter värvningen av Alessandro Matri från Milan har Lazio tagit en poäng mer än lokalkonkurrenten och ligger just nu trea.

Romderbyt går av stapeln den 8:e november.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply