Roma-spelaren försöker locka Dzeko till Serie A

Miralem Pjanic vill ha sin bosniske landsman Edin Dzeko till Roma i sommar

Rykteskarusellen kring Edin Dzekos framtid har pågått under hela våren. Blandad speltid och ryktat missnöje har fått flera andra storklubbar att bli intresserade. Nu slår Romas Miralem Pjanic ett slag för att locka över Dzeko till Serie A.

29-årige Edin Dzeko anslöt till Manchester City 2011 från tyska Wolfsburg som en stor värvning för ungefär 350 miljoner kronor. Under åren har bosniern stått för starka prestationer, men efter svag form och mindre speltid har Dzeko under den här säsongen endast mäktat med sex mål, varav fyra i Premier League.

Som följd av detta har våren, för Edin Dzekos del, kantats av rykten kring missnöje samtidigt som andra klubbar har fattat intresse för bosniern, som har ryktats vara på väg att lämna klubben.

”Skulle älska att ha honom nära mig igen”

Edin Dzeko har under våren ryktats till storklubbar som Borussia Dortmund, Liverpool och Juventus. Det har även ryktats om Roma och nu berättar Roma-spelaren Miralem Pjanic sina tankar kring sin bosniske landsman Edin Dzeko.

– Jag pratar med Dzeko ofta och vi pratar om våra respektive klubbar. Det har varit ett svårt år för honom. Han är bra för vilket lag han än spelar för och jag skulle älska att ha honom nära mig igen, säger Pjanic enligt Manchester Evening News.

Edin Dzeko skrev inför säsongen på ett nytt fyraårskontrakt med Manchester City som alltså sträcker sig till och med säsongen 2017-2018. Efter att under våren ofta fått stå bakom både Sergio Agüero och Wilfried Bony, och ibland även Stevan Jovetic, kan bosniern dock alltså komma att söka sig till en ny klubb i sommar.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply