Juventus nobbar Manchester Uniteds jättebud på Paul Pogba

Uppgifter: Paul Pogba till Real Madrid

Manchester United fick sitt bud på Paul Pogba nekat

Manchester United har erbjudit Juventus 960 miljoner kronor för att sälja Paul Pogba – men det var inte tillräckligt. Juventus har, enligt uppgifter till Sky Italia, tackat nej till budet.

Paul Pogba är en av de hetaste spelarna på marknaden i sommarens transferfönster. Den franske landslagsmannen, som lämnade Manchester United för fyra år sedan, har kopplats ihop med en återkomst till Old Trafford, samtidigt som Real Madrid också varit intresserade av att säkra Juventus-mittfältarens tjänster till nästkommande säsong.

Juventus kräver mer än en miljard kronor

Det har spekulerats i att en prislapp på runt £100 miljoner (cirka 1,13 miljarder kronor) krävs för att köpa loss den 23-årige innermittfältaren från de italienska ligamästarna. Nu rapporteras det också, från Sky Italia samt Sky Sports, att Manchester United lagt ett bud på £85 miljoner (omkring 960 miljoner kronor) som Juventus valt att förkasta; de kommer inte nöja sig med mindre än just £100 miljoner. Närvarande på mötet där Uniteds första erbjudande presenterades var klubbens VD och vice ordförande Ed Woodward, Pogbas agent Mino Raiola samt Juventus VD Giuseppe Marotta.

Juventus har dock tvingats acceptera att Pogba vill lämna klubben och eftersom Real Madrid, enligt brittiska Sky Sports, redan dragit sig ur jakten på grund av ekonomiska anledningar är det fritt fram för Manchester United. Fransmannen själv är alltjämt på semester och återvänder inte till Turin förrän den 6 augusti.

Pogba lämnade Manchester United gratis

Paul Pogba lämnade Manchester United på en fri transfer i augusti 2012 när han värvades till Juventus. Sammanlagt blev det endast 195 minuters spel med A-laget innan karriären drog vidare. Sedan dess har 23-åringen bland annat vunnit fyra raka Serie A-titlar och utvecklats till en av världens mest eftertraktade mittfältare. Han var också en del av det franska landslaget som förlorade EM-finalen på hemmaplan mot Portugal tidigare i sommar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply