Juan Mata erbjuds till Juventus mot Paul Pogba

Juan Mata erbjuds till Juventus mot Paul Pogba
bet365

För att göra budet mer attraktivt

Manchester United är ute efter att värva Juventus mittfältare Paul Pogba som har en prislapp på 100 miljoner pund och i ett försök att göra budet mer attraktivt sägs United nu också även erbjuda Juan Mata som en del av affären.

Juan Mata kan komma att lämna Manchester United och Old Trafford, rykten som under en tid cirkulerat efter att den nye tränaren Jose Mourinho tillträde tränarposten. Mata och Mourinho jobbade tillsammans i Chelsea och det var Mourinho som då sålde playmakern till United i första taget, då han inte ansåg att spanjoren besatt den fysiska och dynamiska närvaro som han var efter i sitt mittfält. Och enligt de nära Mourinho är detta en åsikt som inte har ändrats, vilket innebär att den 28årige mittfältaren är på lånad tid i Manchester.

Det har tidigare ryktats om att Mata kan komma att gå till Everton eller Valencia, med de båda klubbarna extremt intresserade. Nu skriver The Mirror att Mourinho har erbjudit Mata till Juventus, som en del i deras bud på 100 miljoner euro för att värva stjärnmittfältaren Paul Pogba. Moruinho är villig att offra playmakern för att få värva den före detta Unitedspelaren Pogba i en rekordbrytande affär.

Det är hårt för Mata, som trivs i klubben och som är en populär figur såväl i omklädningsrummet som i klubben och tillsammans med supportrarna. Det bästa han kan hoppas på är om Mourinho bestämmer sig för att behålla honom och använda honom som uppbackningsspelare. Det skulle dock vara ett rejält nerköp för spanjorens del, som har gjort 26 mål på 104 matcher för klubben.

United sägs inte vara rädda för att lägga ut 100 miljoner euro på en spelare som var i deras akademisystem i två år, men Pogba lämnade för Juventus 2012 precis när han var på väg att göra sitt genombrott. Ikväll är han dessutom en del av Frankrikes EM-trupp som kommer att ställa upp sig mot Portugal för att avgöra vilka som är bäst i Europa.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply