Joe Hart missar 3 matcher för Manchester City

Blir borta i åtminstondes 10 dagar

Manchester Citys målvakt Joe Hart har dragit på sig en hamstringsskada och kommer inte kunna spela på 10 dagar har lagets tränare Manuel Pellegrini sagt.

Joe Hart, Manchester Citys förstemålvakt, är uträknat de nästkommande 10 dagarna på grund av en hamstringsskada som han drog på sig i onsdags. City och Englands nummer 1 fick gå av i slutet av Manchester Citys förlustmatch mot Juventus i Champions League på onsdag kväll. Manuel Pellegrini säger nu att det rör sig om hamstringen och att Hart kommer att missa Citys Premier League match mot Southampton som gästar Etihad, samt Capital One Cup kvartsfinalen hemma mot Hull och Citys resa till Stoke följande helg.

– Joe Hart har en muskelskada. Du vet aldrig hur länge, men jag kan tänka mig runt 10 dagar borta, sade Pellegrini till The Mirror.

– Som tur är det inte en jätteseriös skada, det är däremot viktigt för honom att ta igen sig väl. Självklart litar jag på honom [Willy Caballero]. Jag klagar aldrig över skadade spelare, det är därför vi har ett lag, fortsätter han.

Pellegrini säger också att han inte bryr sig om de fräscha nyheterna från Spanien som kopplar Bayern Münchens tränare Pep Guardiola med hans jobb hos City.

– Jag kommer svara exakt det samma. Jag pratar inte om rykten och det är ett rykte jag har haft här de senaste två och en halv säsongerna, så det finns inget problem med det, säger Pellegrini.

Tillbaka i morgondagens match är David Silva, som kommer tillbaka efter 7 veckor borta samt anfallaren Wilfried Bony.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply