Inters tränare Frank De Boer nära sparken

Inter-tränaren börjar få ont om tid

Inters tränare, Frank De Boer, har det tufft just nu. Efter en 1-2-förlust mot Atalanta ligger nu Inter på en fjortonde plats i Serie A.

Inter är inne i en tung period. Efter att ha fullständigt dominerat Serie A i slutet av 00-talet, med en viss Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho i laget, har Milano-klubben tappat rejält i status. Förra säsongen var man 24 poäng ifrån ettan Juventus, men Inter lyckades trots det nå Europa League. Men i år har det börjat ännu tuffare.

Inte många matcher på sig

Serie A-klubbarna är kända för att ha kort tålamod med tränare, speciellt utländska och oerfarna, något som Frank De Boer råkar vara. De Boer var som spelare med och dominerade Europa på 90-talet med Ajax, och han hade även en bra sejour med Barcelona i slutet av 90-talet och i början av 2000-talet.

Men som tränare har det inte gått riktigt lika bra. Han var förvisso sex år i Ajax, där han bland annat vann den holländska ligan 2011, men i Inter har han inte fått det att lossna. När Inter nu parkerar på en fjortondeplats i ligan, samtidigt som fans och spelare hamnat i öppna bråk, börjar tiden rinna ut för den gamle storspelaren från Holland.

Rykten från Italien säger att den förre Manchester United-tränaren, Louis Van Gaal, är ett hett namn att ta över Inter ifall Frank De Boer får sparken.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply