Gonzalo Higuain kan missa gruppfinalen i Champion League mot Sevilla

bet365

Juve-stjärnan skadad – kan missa ödesmatchen

Champions League går mot sitt avgörande men då kan Juventus tvingas att klara sig utan sin anfallsstjärna Gonzalo Higuian. Enligt italiensk media dras argentinaren med skadeproblem inför den viktiga CL-matchen.

Det går bra för Juventus just nu. De femfaldiga Serie A-mästarna har redan i år skaffat sig ett utmärkt utgångsläge för att vinna den italienska ligan ett sjätte år i rad. I den senaste ligamatchen vann man med klara 3-0 hemma mot Pescara. Det samtidigt som AS Roma tappade sin ledning och förlorade borta mot Atalanta med 1-2.

Med en sjupoängsledning i ligan ser det redan bra ut för ”den gamla damen”, men i Champions League-spelet har det inte gått lika stabilt. Juventus ligger nämligen ”bara” tvåa i sin grupp, två poäng efter ettan Sevilla, och det är just de två lagen som drabbas samman här näst.

Två anfallsjättar borta

Serie A-laget reser till Spanien och Sevilla för en oerhört viktig match, då skillnaden mellan en förstaplats och andraplats i Champions Leagues gruppspel kan vara skillnaden mellan att gå långt eller åka ut tidigt ur turneringen. En vinst skulle innebära att Juve går upp i gruppledning med en poäng före den avslutade omgången.

Dock kommer de att få klara sig utan minst en av sina anfallsstjärnor. Argentinaren Paulo Dybala, som ryktas skriva på ett nytt kontrakt med klubben snart, är redan skadad och nu verkar det som skadan hans landsman Higuain ådrog sig i den senaste ligamatchen var värre än befarat. Med de båda stjärnorna borta ser det ut som om att Mario Mandzukic kommer få chansen från start mot Sevilla.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply