Fyra av fyra Premier League-lag avancerar från CL-gruppspelet!

Klockan har slagit 19:00 och ett antal minuter har gått sedan Malaga placerades in i den sista Champions League-gruppen. Vi har som vanligt fått en dödens grupp, men också några till synes avgjorda grupper. Arsenal, Manchester City, Chelsea och Manchester United är fyra av alla 32 lag som avancerat. Det är också dem lagen jag valt att titta lite extra på.

Grupp B: Arsenal, Schalke 04, Olympiakos och Montpellier.

Kommentar: Gunners har i vanlig ordning fått en drömlottning, då de placerats tillsammans med några av de svagaste lagen i respektive seedningsgrupp. Olympiakos och Montpellier har båda tappat sedan den förra säsongen och kommer få svårt att utmana om en topplats.

Schalke 04 i all ära, men i jämförelse med Manchester City, Valencia, Borussia Dortmund och Juventus får ändå Schalke ses som en bra lottning. Tyskarna avancerade visserligen till en semi final för två år sedan, vilket jag inte tror de kommer göra om i år.

Jag tror att Arsenal vinner grupp b med viss marginal ner till tvåan Schalke 04. Olympiakos och Montpellier kommer inte kunna hota de två ovanstående, utan får slåss i botten av gruppen.

Grupp D: Real Madrid, Manchester City, Ajax och Borussia Dortmund.

Kommentar: Grupp D är i särklass Champions Leagues svåraste grupp. Real Madrid, Manchester City och Borussia Dortmund är alla goda kandidater till att avancera till åttondelsfinalen och med en fjärde motståndare som Ajax pressas spelarna till de yttersta. Här kommer det vara ”slutspelsmatcher” varenda omgång.

Jag ser ändå Manchester Citys chanser som goda att avancera, då de har en stark trupp med ett antal världsartister. Mourinhos Real Madrid kan bli svåra att rubba, men jag tror inte att City kommer släppa slutspelsmatchen även i år. City har dragit lärdom av den förra säsongen Champions League-vistelse och kommer inte göra om samma misstag. Det här kan bli Citys år!

Grupp E: Chelsea, Shakhtar Donetsk, Juventus och Nordsjaelland.

Kommentar: Chelsea har fått en lagom tuff grupp i Juventus, Shakhtar och Nordsjaelland. Det ska bli intressant att se hur Juventus kommer att spela, då de under sin förra vistelse i Champions League valde att spela på det traditionella italienska sättet. Oavgjort på bortaplan, vinst på hemmaplan.

Jag tror dock att Chelsea är ett nummer för stort för Juventus och vinner gruppen säkert före italienarna. Shakhtar skulle kunna hota Juventus, men förlorar på att de inte har en lika bred trupp likt Juventus.

Grupp H: Manchester United, Braga, Galatasaray och Cluj.

Kommentar: Manchester United har likt flera gånger tidigare fått en bra grupp. Braga och Galatasaray känns båda som en typisk ”grupptrea” och är på så sätt inga lag som skulle kunna hota Manchester United.

Jag tror att Manchester United kommer vinna i överlägsen stil. Frågan är inte om de kommer tvåa, utan om de kommer förlora någon match. Ferguson har helt klart fått en beskedlig lottning, vilket kan gynna ligaspelet.

Det var allt ifrån Premier League-lagens Champions League-lottning. Bordet är uppdukat och festen kan snart dra igång. Må ett Premier League-lag sluta som segrare även i år!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply