bet365

Forsberg prisad som bäst i Bundesliga

Forsberg prisad som bäst i Bundesliga

Emil Forsberg är den bäste offensive mittfältaren i Bundesliga

Red Bull Leipzig går som tåget i Bundesliga och ligger tvåa under vinteruppehållet, trots att man är nykomlingar. En av nyckelspelarna är Emil Forsberg som nu också har fått pris av den tyska tidningen Kicker som bäst i Bundesliga på sin position.

RB Leipzig har överraskat rejält som nykomlingar i Bundesliga. Efter halva säsongen spelad placerar man sig på en andraplats i ligan bakom regerande mästarna Bayern München. En av anledningarna till klubbens framgångar heter Emil Forsberg, som gjort flest assists av alla spelare i den tyska högstadivisionen, hela nio stycken. Dessutom har han mäktat med fem mål så här långt, vilket är mer än vad storstjärnor som Thomas Müller och Marco Reus har gjort.

Det går väldigt många rykten om Forsbergs framtid och om den är i RB Leipzig eller inte. Flera klubbar vill nämligen ha honom där Liverpool nämns mest men även Everton och Juventus sägs hålla ögonen på 25-åringen. Intresset lär heller inte minska nu då Forsberg har tagit hem priset som den bäste offensiva mittfältaren i Bundesliga av tidningen Kicker.

”Helt rätt”

Den tyska tidningen Kicker, en av de ledande medierna i Tyskland, har utsett vem som är den bäste på respektive position i Bundesliga efter halva säsongen och den bäste offensiva mittfältaren har Forsberg utsetts till.
– Helt rätt. Jag gillar hur Leipzig fyller rollen bakom sina anfallare, säger den tidigare Bundesliga-spelaren, offensive mittfältaren och numera experten Krasimir Balakov till Kicker.

Kicker delar in varje spelare i fyra klasser där den högsta är världsklass. Forsberg fick den näst högsta klassen, internationell klass, och det var ingen annan offensiv mittfältare som fick lika högt betyd. ”Två klasser bättre än Mario Götze” skriver man även i motiveringen.

 

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply