Engelska storklubbar vill ha Svanberg från MFF

bet365

Både Arsenal och Chelsea är intresserade av Mattias Svanberg

Mattias Svanberg gjorde ett snyggt mål i omstarten mot AFC Eskilstuna och hyllades efteråt av tränaren Magnus Pehrsson. Kort därefter rapporterades det också att klubbar som Milan och Juventus scoutar MFF-talangen. Nu sägs också engelska klubbar vara intresserade.

Malmö FF har gått som tåget i Allsvenskan 2017 och man leder serien tre poäng före IFK Norrköping. MFF jobbar även efter två klara mål denna säsongen: vinna Allsvenskan och kvala sig in till ett europeiskt gruppspel i höst. Det ena målet ser man ut att ha en bra chans mot och snart drar kvalet mot Champions League igång och det första hindret är FK Vardar från Makedonien.

Magnus Pehrsson har inte bara dessa två huvudmålen att jobba med, han har dessutom riktlinjen att utveckla egna talanger. En stor del av spelartruppen är redan egna talanger, men sportchefen Daniel Andersson vill ha fler unga spelare från egna leden i startelvan och i truppen. Den kanske största talangen är Mattias Svanberg och han kommer inte lämna klubben för någon storklubbs reservlag bekräftar hans pappa, även om det handlar om klubbar som Chelsea, Arsenal, Milan eller Juventus.

Vill slå igenom i Malmö FF

Det var under söndagen som Goal.com rapporterade om att Milan och Juventus ville värva 18-åringen till sina Primavera-lag, men det var Mattias pappa Bosse Svanberg snabbt ute och dementerade.
– 
Han vill spela i Malmö FF och skulle absolut inte vilja byta det mot ett U20- eller U19-lag. Det finns inte. Han vill ta en plats i Malmö, det är bästa klubben och bästa publiken, sade pappa Bosse då.

Corriere dello Sport fortsätter dock att trycka på ryktet om att Milan och Juventus är intresserade. Utöver de italienska storklubbarna sägs också Chelsea och Arsenal gå med i jakten på Mattias Svanberg. Med tanke på pappa Bosses kommentar kan vi nog förvänta oss att se Mattias i MFF ett tag till iallafall.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply