En ’juve’ revansch för Serie A

Efter bottennapp efter bottennapp har nu den italienska fotbollen något att glädjas över. Efter att man tappat sin topp tre-placering på ligarankingen till Bundesliga, fick man endast två direktplatser samt en kvalplats till årets Champions League – och när Udinese straffades av Braga var det bara två kvar.Men efter ett på förhand mycket ovisst gruppspel har vi nu fått glädja oss åt att Juventus och Milan tog sig vidare till åttondelsfinalerna.

Milan var redan klara sedan tidigare, efter det att man besegrat Anderlecht med 3-1 på bortaplan. En mycket viktig vinst som gjorde tisdagens möte med Zenit på San Siro till betydelselöst. Det blev därmd inte helt oväntat förlust mot ett ryskt klubblag som slogs om en Europa League-plats. Samtidigt var det ett Milan utan sina riktiga ess, vilket självfallet påverkade utgången av mötet. Man är vidare som grupptvåa, där man säkerligen nu kommer att få en tuff uppgift till våren. Milan brukar dock lyfta sig när det gäller som mest.

Juventus går däremot som tåget, där man efter gårdagens vinst mot redan klara Shakhtar Donetsk, tog sig vidare som gruppvinnare. Ett mycket imponerande gruppspel från italienarna som nu skickar varningssignaler i Europa om att man blir att räkna med till våren. Nu gäller det för den gamla damen att man har flyt i lottningen, behåller det fina spelet i Europa samt att man hittar den där anfallaren på transfermarknaden. Gör man det, kan det bli en mycket trevlig vår i Turin.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply