Claudio Ranieri kan bli Chelseas nya tränare!

Claudio Ranieri till Chelseas nya tränare?

Chelsea kan välja sin gamla tränare efter lyckad Leicester-insats

Chelsea överväger nu att kontraktera Leicester Citys manager Claudio Ranieri till ny tränare. The Blues är på jakt efter en ny permanent tränare sedan Jose Mourinho fått sparken tidigare under säsongen. Som det ser ut nu så är Guus Hiddink en tillfällig lösning och endast ansvarig fram till slutet av säsongen. Holländaren har även varit tydlig med att han inte kommer att ta jobbet på heltid. Jakten efter en ny tränare är således inte över för Chelsea utan de måste hitta en tränare inom kort.

Tränare som varit tänkbara för rollen

Chelsea har kopplats ihop med tränare såsom Pep Guardiola, Diego Simeone och Carlo Ancelotti. Enligt de senaste rapporterna under dagen så ser det ut som att tränarjobbet kan gå till den forne Chelsea-managern Claudio Ranieri.

Claudio Ranieris karriär

64-årigen har redan haft sin tid på Stamford Bridge då han under sin karriär var tränare för Chelsea under åren 2000-2004. Efter att han fick sparken av Roman Abramovich så sökte han sig utomlands och tog över Valencia. Därefter har Claudio Ranieri haft olika roller hos topplagen Parma, Juventus, AS Roma, Inter Milan, AS Monaco och till sist Grekland innan han slutligen återvände till England med och tog över Leicester City där han gjort succé.

The Foxes som var hotade av nedflyttning till Championship har på några månader gjort storsuccé. Just nu befinner laget i toppen av Premier League tabellen och Claudio Ranieri otroliga effekter på King Power Stadium inte har gått obemärkt förbi.

Läs även: Chelseas tio bästa tränare under Roman Abramovich

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply