Bomben: Chelsea överens med Pogba?

Chelsea sägs vara överens med Juventus om en flytt

918 miljoner kronor. Så mycket sägs Paul Pogba kosta att köpa loss från Juventus. Enligt uppgifter i brittisk media har Chelsea kommit överens med italienarna om en övergång.

Under fredagskvällen rapporterade Silly Season Sverige att Barcelona-stjärnan Neymar varit inblandad i hemliga samtal med Manchester United och att Premier League-klubben var ute efter att värva brasilianaren. Den gången kom uppgifterna från brittiska The Sun, vilket även är fallet i den här artikeln.

Uppgifterna, som bör tas med en rejäl nypa salt (precis som i fallet med Neymar), gör gällande att Juventus-mittfältaren Paul Pogba, 22, är nära en flytt till de regerande Premier League-mästarna Chelsea.

Bland de dyraste spelarna i världshistorien

The Sun rapporterar nämligen att klubbarna kommit överens om en övergångssumma på £69 miljoner (motsvarande 918 miljoner kronor) vilket skulle göra fransmannen till en av de absolut dyraste värvningarna i historien tillsammans med spelare som Cristiano Ronaldo och Gareth Bale.

Säsongen 2014/2015 spelade Pogba sammanlagt 41 matcher för Serie A-klubben och då stod han för tio mål samt elva assist. Den franske landslagsmannen anslöt från Manchester United på fri transfer i augusti 2012 och har sedan dess utvecklats till en av världens främsta innermittfältare.

Tappat två nyckelspelare på mittfältet

De regerande italienska mästarna, som dessutom var i Champions League-final i somras, har redan sålt både Arturo Vidal och Andrea Pirlo på innermittfältet under sommarens transferfönster.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply