Bendtner: ”Jag vill stanna”

DEN MYTOMSPUNNA DANSKEN KAN BLI KVAR I BUNDESLIGA

Få spelare har gjort så lite för att bli så omtalad. Givetvis talar vi om den danska ”lorden” Nicklas Bendtner. Efter en turbulent tid i Arsenal hamnade forwarden förra säsongen i Wolfsburg. Speltiden blev knapp och många räknade med att Bendtner var på väg bort – nu öppnar dansken för fortsatt tjänstgöring i Wolfsburg. 

Omtalad Arsenal-sejour

Nicklas Bendtner kom till Arsenal redan som 16-åring. Många spådde om att dansken gick en lysande framtid till mötes och var en nordisk talang av sällan skådad klass. Efter en lyckad utlåning i Birmingham City 06-07 så visades forwarden otroligt förtroende av Wegner och var mer eller mindre en startspelare under kommande säsonger.

Till sist hann sanning ifatt och Wegners förtroende försvann. Fylleskandaler började härja kring Bendtner och han blev snabbt ett internationellt fotbollsskämt. Misslyckades utlåningar till Sunderland och Juventus följde och när danskens kontrakt gick ut så släpptes Bendtner efter hela 10 år i klubben.

Svag nystart i Tyskland

Inför säsongen 14-15 skrev Bendtner på ett treårskontrakt med VfL Wolfsburg i hopp om att få en nystart på karriären. Tiden blev inte alls vad 27-åringen hoppats på. På 16 ligamatcher, där majoriteten kom från inhopp, blev det endast ett mål. Framåt slutet av säsongen trodde många att Bendtner var på väg bort, och en återkomst till Danmark och FC Köpenhamn nämndes som ett tänkbart alternativ.

Uppges vilja stanna

Alldeles färska citat från Bendtner hävdar nu att dansken hoppas på stanna i Wolfsburg och fullfölja sitt tvåårskontrakt.

– ”Jag vill stanna i Wolfsburg och har två år kvar på mitt kontrakt. Jag är säker på att VfL är rätt klubb för mig. Det var en fantastisk säsong och jag växte både som spelare och person,” berättar Bendtner för tidningen Bild.

Dansken fortsätter med att uppge att han hoppas på en viktigare roll i laget under kommande säsong, och passar även på att dementera den påstådda klyftan mellan honom och tränaren Dieter Hecking.

– ”Där är inga problem mellan mig och Dieter Hecking. Han gjorde ett bra jobb under föregående säsong.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply